Flyers zetten reuzenstap na doelpuntenfestijn, Devils winnen eerste wedstrijd

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Philadelphia Flyers hadden in de eerste wedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins al een belangrijke uit-overwinning geboekt. Maar ook de tweede wedstrijd in Pittsburgh werd gewonnen; 8-5. Daardoor gaan de Flyers met een 2-0 voorsprong de dubbele confrontatie in Pennsylvania in. De New Jersey Devils wonnen het eerste confrontatie met de Florida Panthers en wonnen daarmee eveneens on the road.

Vroege voorsprong
De Penguins kwamen in game twee razendsnel uit de startblokken. Sidney Crosby scoorde al na vijftien seconden de openingstreffer en Chris Kunitz maakte enkele minuten later ook al de 2-0. Ook in de eerste wedstrijd kwamen de Penguins al op een 3-0 voorsprong, maar dat resulteerde in een 4-3 nederlaag.
Ook deze voorsprong werd in de loop van de wedstrijd weggeven. Wat daarbij vooral opviel was de suprematie van de Flyers ten opzichte van de Penguins in de special teams. De Flyers noteerden in totaal twee shorthanded doelpunten en één powerplay doelpunt.

Giroux en Couturier
De Penguins stonden na periode één met 3-1 voor, maar na veertig minuten was die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Claude Giroux maakte twee doelpunten, Sean Couturier vond één keer het net. Chris Kunitz scoorde tegen, waarmee een 4-4 tussenstand werd genoteerd.

Maar ook in periode drie was het all-Flyers. Sean Couturier completeerde met twee doelpunten zijn hattrick, Jaromir Jagr maakte de game winning goal en Claude Giroux maakte met een empty netter zijn hattrick compleet. Giroux noteerde zes punten in deze wedstrijd. De vorige speler die hierin slaagde was Mario Lemieux, op 23 april 1992 maakte hij als Penguin eveneens zes punten in één playoff-wedstrijd.

Wat de Flyers vanaf nu vooral hoop moet geven is het feit dat de ploeg uit Philadelphia nog nooit een playoffserie verloor waarin ze een 2-0 voorsprong wisten te veroveren. Het is nu aan de Penguins om geschiedenis te schrijven of veel vroeger dan verwacht – ruim de helft van de ESPN-analysten hadden de Pittsburghers als Cup-winnaar – aan de zomervakantie te beginnen.

Devils openen sterk
De New Jersey Devils en de Florida Panthers waren de enige team die hun eerste wedstrijden nog moesten spelen. De Devils waren hier het best op voorbereid. Zij wisten in de eerste periode een 3-0 voorsprong te pakken. Patrick Elia, Dainius Zubrus en Ryan Carter maakten de doelpunten.
In een opvallend lege hal in Florida kwamen de Panthers in periode twee terug tot 3-2. Sean Bergenheim en Kris Versteeg maakten de doelpunten, maar dichterbij kwamen de Panthers ook niet meer. Daarmee komen de Devils op een 1-0 voorsprong in de series.

Highlights

Philadelphia Flyers(5) – Pittsburgh Penguins (3)

New Jersey Devils(6) – Florida Panthers(3)

Programma
Vanavond staat in de Eastern Conference Game 2 in de serie Washington – Boston op het programma. Deze wedstrijd begint om 21.00. Ook de tweede wedstrijd tussen de Ottawa Senators en de New York Rangers staat op het programma. Deze wedstrijd is vanaf 01.00 live te zien op ESPN America.