Kevin Garnett geïnteresseerd in Timberwolves

Door

Toronto Raptors v Brooklyn Nets - Game Three

Kevin Garnett – nu nog spelend voor de Brooklyn Nets – zou na zijn actieve carrière graag terugkeren naar de club waar voor hem alles begon; de Minnesota Timberwolves. Niet als speler dus, maar als eigenaar. Dat meldden Amerikaanse media deze week.

De bedoeling is om samen met een groep investeerders te proberen om de franchise te kopen. Geschatte waarde op dit moment: 430 miljoen dollar (Forbes Magazine). Maar door het nieuw afgesloten televisiecontract kan die waarde nog behoorlijk stijgen.

Garnett en de Timberwolves zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1995 haalde het team uit Minnesota de forward-center met de vijfde pick binnen en hij zou er uiteindelijk twaalf seizoenen basketballen. Met KG in de ploeg wisten de T-Wolves acht keer op rij door te storen naar de play-offs. Sinds zijn vertrek naar de Boston Celtics (waarmee hij in 2008 kampioen werd), wist het team nimmer meer de play-offs te behalen. In zijn tijd bij de club uit Minnesota scoorde hij gemiddeld 20,5 punten per wedstrijd en pakte gemiddeld 11,4 rebounds per wedstrijd. In 2004 werd hij verkozen tot MVP van de league.

Flip Saunders belangrijke reden
Eén van de redenen van Garnetts interesse is zijn goede band met T-Wolves president en coach Flip Saunders. Het was onder Saunders dat Garnett naar grote hoogten steeg. Met de trade van Kevin Love (naar de Cavs) heeft het team uitstekende talenten in handen: Andrew Wiggens, Ricky Rubio, Gogui Deng, Nikola Peckovic, Anthony Bennett, Shabazz Muhammad en Zach LaVine. Potentie genoeg dus. Toch ziet het er niet naar uit dat de TimberWolves dit seizoen gaan meedoen om een plek in de play-offs.

Volgens Billy King – manager van de Brooklyn Nets, Garnett’s huidige team – zou KG de perfecte eigenaar zijn: “Hij weet wat de spelers nodig hebben en begrijpt wat er bij komt kijken om succesvol te zijn in de NBA.”, aldus King tegenover Yahoo Sports.

Taylor opzoek naar partner
Huidig eigenaar Glen Taylor liet eerder al weten opzoek te zijn naar een minority partner om mee in te stappen, met de optie om Taylor uiteindelijk uit te kunnen kopen. Taylor liet ook weten er alles aan te doen om de Timberwolves in Minnesota te houden.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen