NFL Update: Adrian Peterson slaat hoorzitting over

Door

Adrian Peterson Makes First Court Appearance On Child Abuse ChargesAdrian Peterson schitterde afgelopen vrijdag in afwezigheid op een hoorzitting met de NFL. De running back van de Minnesota Vikings weigerde afgelopen week ook al het contact met de NFL Players Association. Peterson is aangeklaagd voor geweld tegen zijn kind en hij mag dus ook niet meer spelen. De sterspeler van de Vikings zou ook een afspraak hebben gemaakt met commissioner Roger Goodell, maar ook dat zou zijn afgeblazen. Het lijkt er sterk op dat Peterson links en rechts constant wordt ingefluisterd door zijn advocaten. Hij schiet er weinig mee op en van spelen lijkt dit seizoen geen sprake meer.

Beloning voor Bailey
Defensive lineman Allen Bailey heeft gisteren een contractverlenging ondertekend bij de Kansas City Chiefs. De deal is voor vier jaar en 25 miljoen dollar waard. De 25-jarige Bailey speelt dit jaar een zeer sterk seizoen voor de Chiefs. Hij was de derde ronde pick op de draft van 2011 en was in zijn eerste drie seizoenen eigenlijk altijd reserve. Toen Tyson Jackson als free agent vertrok naar de Atlanta Falcons, kwam daar echter opeens een plekje vrij voor Bailey en hij is momenteel één van de beste verdedigers binnen de unit. De lineman staat dit seizoen al op vier sacks.

Dan is er natuurlijk nog het nodige blessurenieuws te melden:

De Houston Texans moeten het vanavond tegen de Cleveland Browns doen zonder star running back Arian Foster. Hij is ‘out’ met een liesblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen de Philadelphia Eagles tijdens speelronde negen. Vorige week hadden de Texans hun bye. Rookie Alfred Blue zal de honneurs waarnemen. De Browns kwamen met het nieuws dat free safety Tashaun Gipson waarschijnlijk terugkeert van een hersenschudding. Hij voert de NFL aan met zes intercepties.

De Browns moeten het de rest van het seizoen doen zonder defensive lineman Phil Taylor. De voormalig eerste ronde draftkeuze dient een operatie te ondergaan aan zijn rechterknie. Dat is niet zijn eerste operatie aan dit lichaamsdeel, al gaf coach Mike Pettine aan dat het niet aan elkaar gerelateerd is. Taylor is de derde defensive lineman die exit is. Armonty Bryant en John Hughes komen dit jaar naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer in actie.

Linebacker NaVorro Bowman keert deze week waarschijnlijk weer terug op de training van de San Francisco 49ers. Een MRI heeft aangetoond dat er geen structurele schade is aan zijn knie. Er is nog wel pijn, en deze maand moet blijken of hij nog kan spelen dit jaar of dat hij toch op de blessurelijst wordt geplaatst, zodat iemand anders zijn positie op het rooster kan overnemen. Defensive back Jimmie Ward is in ieder geval klaar voor dit seizoen. De eerste ronde keuze op de laatste draft moet herstellen van een voetblessure.

De San Diego Chargers moeten een belangrijke spelmaker in de secondary missen. Rookie en eerste ronde draftkeuze Jason Verrett heeft een schouderblessure en moet een operatie ondergaan. Hij speelde dit seizoen, door de zwakke schouder, slechts zes wedstrijden, maar maakte daarin wel indruk. Edge-rusher Melvin Ingram vult de plek van Verrett op. Hij keert juist weer terug van een blessure en is een flinke boost voor de pass rush.

Running back Peyton Hillis heeft voor de tweede keer in twaalf maanden tijd een hersenschudding opgelopen. De speler van de New York Giants zal een MRI moeten ondergaan en zoals het nu lijkt zal hij de rest van dit seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. Zijn plek wordt ingenomen door linebacker Justin Anderson (practice squad), die collega Jacquian Williams moet vervangen. Ook hij kan niet spelen door een hersenschudding. De Giants hebben nu vijftien spelers op de blessurelijst staan.

Vanavond gaat speelronde elf verder met acht wedstrijden om 19:00 uur. Later op de avond spelen de Green Bay Packers en Phialdelphia Eagles de ‘Match of the Day’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen