Ravens zetten in op nieuw contract Flacco

Door

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England PatriotsDe Baltimore Ravens en Joe Flacco’s agent zullen elkaar dit weekend ontmoeten in een eerste poging om tot een nieuw contract te komen voor de Super Bowl MVP. Joe Linta is in Indianapolis voor NFL’s scouting combine en dit zal ook het decor zijn voor de eerste besprekingen met de Ravens sinds augustus 2012. Nadat het team en Flacco niet tot een akkoord konden komen tijdens de nazomer, speelde Flacco het laatste jaar van zijn rookie contract uit, en deed dit zoals bekend uiteindelijk op grootse wijze.

Franchise tag
Flacco verdiende in 2012 bijna zeven miljoen dollar en als hij de franchise tag krijgt gaat hij minimaal het dubbele verdienen. De huidige rate voor een non-exclusive franchise quarterback is 14,6 miljoen dollar voor één seizoen. Andere team mogen dan een aanbieding doen aan het adres van Flacco onder deze tag, waarop de Ravens weer de kans krijgen te reageren. Als ze besluiten hem te laten gaan krijgen ze twee eerste ronde draft picks terug. De exclusive franchise tag kost de Ravens 20 miljoen dollar voor 2013, maar dan mag Flacco niet met andere teams onderhandelen. De regeling is voor één jaar.

Dollars
De best betaalde quarterbacks in de NFL zijn Drew Brees van New Orleans met een gemiddeld salaris van 20 miljoen per jaar en Peyton Manning van Denver die zo’n 18 miljoen dollar binnenharkt. Linta gaf eerder al aan dat Flacco net zoveel NFL championships heeft al beide heren en ‘nog maar’ 28 is. “Hij miste nog geen enkele wedstrijd, zijn spel is op dit moment (Super Bowl week) geweldig en de toekomst is zeer zonnig.” De enige andere quarterback op het roster van de Ravens is de onervaren Tyrod Taylor. Al voor de Super Bowl liet eigenaar Steve Bisciotti weten vertrouwen te hebben in een toekomst van Flacco in Baltimore.

Optimisme
Flacco was een eerste ronde draft pick in 2008 weggeplukt uit Delaware. Hij is de enige quarterback die een play-off wedstrijd won in zijn eerste vijf seizoenen. Hij passeerde Eli Manning wat betreft meeste uitoverwinningen tijdens postseason toen Baltimore de AFC Championship behaalde bij New England. Flacco zag na de Super Bowl weinig beren op de weg: “Ik ben best wel optimistisch, dus wie weet?” Zei de MVP. “Dit is een geweldige organisatie en ik vind het super hier te zijn, in deze geweldige stad. Ik voorzie dus vooralsnog geen problemen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen