MNF: Ravens blijven in de race voor wild-card, Texans haken af

Door

Tijdens Monday Night Football stonden er twee teams tegenover elkaar die allebei nog een kans hadden om de play-offs te bereiken. Bij winst zouden de Baltimore Ravens de zesde plaats in de AFC terugpakken, de Houston Texans moesten winnen om niet nog verder achterop te raken. In Baltimore rekenden de Ravens (waarschijnlijk definitief) af met de AFC-concurrent: 23-16. We kijken in vier downs terug naar MNF.

FIRST DOWN: VETERAAN MAAKT NOG STEEDS HET VERSCHIL VOOR RAVENS

Echt fraai was de wedstrijd niet tijdens Monday Night Football, maar er viel nog genoeg te genieten van individuele prestaties. Van de 35-jarige Terrell Suggs bijvoorbeeld. Ook in zijn vijftiende jaar in de NFL kan hij nog steeds bepalend zijn voor het resultaat. Vooral zijn forced fumble was cruciaal voor de uitkomst van het duel.

De front seven van de Ravens acteerde als geheel goed tegen de Texans. Vooral tegen de run waren Brandon Williams, Willie Henry en co erg effectief. Lamar Miller werd beperkt tot 3 yards per run. Nadat hij de wedstrijd verliet met een blessure, kwam vervanger Alfred Blue tot minder dan 2 yards per carry.

SECOND DOWN: JOE FLACCO HEEFT ALLEEN MAAR NO-TO-GUYS

Baltimore had de defensie (en special teams) ook weer hard nodig om de zege binnen te halen. De run game was dankzij Alex Collins (60 yards, 1 TD), Javarious Allen en de teruggekeerde Danny Woodhead (beiden gemiddeld 5 yards per carry) en quarterback Joe Flacco zelf (42 yards uit 6 carries) in orde, maar de pass offense kwam weer niet op gang. De kickstart moest zelfs worden gegeven door Sam Koch. De punter vond zijn special teams-collega Chris Moore met een pass over 22 yards.

Flacco gooide zelf maar één pass waarmee meer terrein (24 yards) werd gewonnen. Dat is een notendop ook het probleem van de Ravens. De quarterback heeft zijn go-to-guy nog niet gevonden. Ondanks de aanwezigheid van aanwinst en potentiële deep threat Jeremy Maclin en voormalig eerste ronde pick Breshad Perriman. De meest productieve receiver was Mike Wallace met slechts 48 yards. Wallace leidt ook het receivercorps na 11 wedstrijden met een schamele 371 yards. Daar doet Antonio Brown tegenwoordig ongeveer anderhalve wedstrijd over.

THIRD DOWN: TEXANS HAKEN AF IN AFC (SOUTH)

Bij winst waren de Houston Texans maar één zege verwijderd geweest van de wild-card ronde in de AFC. Met 4-7 haken ze echter niet alleen af in de AFC South, waarin de Jags en Titans al op 7-4 staan, maar ook in de conference.

De, naar alle waarschijnlijkheid, vroege uitschakeling van de Texans is vooral een hard gelag voor DeAndre Hopkins en Jadeveon Clowney. De receiver en de pass rusher laten week in, week uit zien dat ze er tijdens postseason nog bij moeten zijn. Clowney zette Joe Flacco vanuit verschillende posities (DE, DT, LB) onder druk. Hopkins was er met 7 catches voor 125 yards grotendeels verantwoordelijk voor dat Houston lang in de wedstrijd bleef. Hij vocht geweldige duels uit met Jimmy Smith en kwam duidelijk als winnaar uit die tweestrijd.

FOURTH DOWN: SAVAGE ZAKT VOOR EXAMEN

Coach Bill O’Brien gaf voor de wedstrijd aan dat hij meer verwachtte van quarterback Tom Savage. Voor de vervanger van Deshaun Watson was het dan ook een soort van examen. De quarterback begon sterk met een 90-yard touchdown drive en paar prima passes richting Hopkins. Gedurende het duel verloor Savage echter de grip én drie keer de bal (FF, 2INT). Vooral de eerste interceptie was buitengewoon pijnlijk, omdat twee Ravens-verdedigers bijna over struikelden om de pass te onderscheppen, met intended receiver Bruce Ellington als aandachtig toeschouwer.

Ook de kans om overtime af te dwingen liet Savage glippen door een interceptie. Het is inmiddels een bekend fenomeen in Houston, als vervanger van Deshaun Watson gooide hij meer intercepties (vijf) dan touchdowns (vier). Met een aflopend contract en een slecht rapport dit jaar, moet hij hopen dat hij nog een kans krijgt in de NFL.

Cover Photo: Twitter Around The NFL

Ook leuk om te lezen