World Series: Rangers vechten zich naar winst in Game 2

Door

De Texas Rangers boekten donderdag een belangrijke 2-1 overwinning op de St. Louis Cardinals en brachten daarmee de stand in de World Series op gelijke hoogte. Het was opnieuw een avond waar de pitchers de dienst uit maakte. Het verschil met de eerste wedstrijd? De Rangers wisten nu wel toe te slaan in de negende inning.

Game 2 leek bijna een kopie van de eerste wedstrijd in Busch Stadium. Pitchers Jamie Garcia en Colby Lewis hielden de slagploegen in toom waardoor het tot de zevende inning duurde voordat de brilstand op het scorebord verdween.

De Cards sloegen in de zevende inning als eerste toe met een honkslag van pinch-hitter Alan Craig waardoor David Freese scoorde. Wacht eens even, gebeurde dat niet exact hetzelfde in Game 1? Juist. Dat zie je alleen bij Tony LaRussa.

De bullpen van de Cardinals leek opnieuw de klus te gaan klaren, want de Rangers konden maar geen belangrijke hits produceren. De bal lag in de negende inning opnieuw in handen van de bebaarde Jason Motte.

Deze keer sloegen de Rangers wel toe. Ian Kinsler opende met een honkslag en steelde daarna het tweede honk. Volgende pitch: Elvis Andrus met een honkslag. Kinsler naar drie, Andrus naar twee na een fout van Albert Pujols.

Motta werd van de heuvel gehaald en de Rangers konden twee keer scoren op twee flyballs. Closer Neftali Feliz stelde de overwinning veilig. Het circus verplaatst zich nu naar Texas voor drie wedstrijden in Arlington Ballpark. Game 3 gaat zaterdag van start. Lees morgen de voorbeschouwing van die wedstrijd op Sport Amerika.

Foto: sportsblogs.star-telegram.com

Ook leuk om te lezen