Heat vernederen Pacers; vierde NBA Finals op rij

BannerPlayoffs

De Miami Heat hebben voor de vierde keer op rij de NBA Finals gehaald. In de eigen American Airlines Arena was de ploeg van Eric Spoelstra veel te sterk voor de Indiana Pacers: 117-92. Met de 4-2 zege in de Eastern Conference Finals is de three-peat van de Miami Heat nog altijd mogelijk.

Lance vs Lebron
Na alle gekkigheden van Lance Stephenson in Game 5 waren in Miami alle ogen weer op het duo Stephenson-James gericht. LeBron James was onzichtbaar in Indiana en kwam niet verder dan zeven punten. Zijn laagste score ooit tijdens de play-offs. Tijd voor ‘The King’ om dat recht te zetten en Lance Stephenson nog maar eens te laten zien wie er de baas is. Dat de twee geen vrienden zullen worden bleek ook in Game 6. Dit keer daagde James ‘Born Ready’ uit door hem een tik in het gezicht te geven. De reactie van Stephenson volgde al snel.

Udonis Haslem vond er ook van alles van en reageerde op de tik in het gezicht van Lance bij Lebron.

Voor de niet-liplezers. Haslem: “I’m going to fuck you up”. Helaas voor Haslem kwam hij pas in het veld toen de wedstrijd al was beslist en Stephenson op de bank de wedstrijd moest uitkijken. Stephenson bleef maar provoceren, wat hem uiteindelijk een flagrant foul opleverde en Norris Cole een bloedlip.

Heat te sterk

Terug naar de wedstrijd. Al kun je van een wedstrijd niet spreken. Na een razendsnelle 9-2 run van de Pacers stokte de score bij de uitploeg. James nam zijn ploeg op sleeptouw en was vastberaden zijn dramatische wedstrijd van woensdag goed te maken. Met hulp van zijn maatjes Chris Bosh en Dwyane Wade lieten ze van de Pacers geen spaan heel.

In het tweede kwart werd de wedstrijd door de Miami Heat beslist. Met 36-21 had Indiana niets in te brengen. Paul George bleef op een schamel punt steken. Roy Hibbert werd door Chris Bosh constant onder het bord weggetrokken waardoor er ruimte was voor James en Wade om in het gat te duiken. Met een 60-34 ruststand kwam de vierde finale op rij steeds dichterbij.

Paul George

Ondanks de dramatische achterstand was Paul George van plan nog iets van de wedstrijd te maken. In de eerste minuut na rust liet hij twee driepunters los. Uiteindelijk maakte hij na rust in totaal 28 punten voordat hij halverwege het vierde kwart definitief mocht gaan zitten. Die 28 punten waren slechts voor de statistieken. Op het moment dat het moest (de eerste helft) was de nummer 24 van Indiana onzichtbaar.

De inspanningen van George ten spijt, het werd alleen maar erger in het derde kwart. De Heat bleef geconcentreerd en waren niet van plan de Pacers dichterbij te laten komen. Het derde kwart kende de eindstand van 91-58 en de, voor Indiana, pijnlijke statistiek dat James, Bosh en Wade met zijn drieën bijna net zoveel punten (57) maakten als alle Pacers bij elkaar.

Three-peat

Het vierde kwart ging helemaal nergens meer over en zorgde ervoor dat onder andere Greg Oden nog wat minuten mocht maken. De Miami Heat gaan door de ruime winst voor de vierde keer op rij naar de NBA Finals en houden de hoop op hun three-peat in leven. Lance Stephenson blies het sprookje van de Indiana Pacers uit.