NBA Recap (89): Novak zorgt voor vervolg Linsanity-sprookje

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 89.

Thunder at 76ers 92-88

Oklahoma was de minst slordige in Philadelphia. Daardoor hebben ze nu een record van 13-6 in uitduels. De zege kwam in het vierde kwart tot stand. Met dank aan de thuisploeg die geen pepernoot door de ring wist te krijgen. Maar liefst elf pogingen achter elkaar gingen mis. Dat is fataal tegen de beste ploeg uit westen, al wisten de 76ers het aanvallende gevaar flink in toom te houden. Kevin Durant en Russell Westbrook scoorden maar 23 en 22 punten. Thunder kwam maar tot 10 punten in het hele derde kwart.  Jrue Holiday en Andre Iguadola waren met 18 punten het meest productief voor Phillie.

Trail Blazers at Nuggets 95-104

Van zijn terugkeer in de lineup hebben de Nuggets direct geprofiteerd. Ty Lawson tekende voor 18 punten en 9 eindpasses in de overwinning op Portland. Tot aan het vierde kwart etaleerde hij vooral zijn kwaliteiten als distributeur. Maar op het moment dat de Trail Blazers bezig waren de 19 punten achterstand te verkleinen tot nog maar 6 gooide hij de game in het slot. Zijn driepunter met nog 4.09 minuten op de klok leverde een veilige marge op. Maar liefst zeven Nuggets eindigden in de dubbele cijfers. Bij de bezoekers scoorden Jamal Crawford en LaMarcus Aldridge 21 en 20 punten.

Warriors at Hawks 85-82

Als je naar de uitslag kijkt, was Warriors tegen de Hawks een tight game. Alleen rende Atlanta vanaf het tweede kwart achter de feiten. Golden state, dat met Monta Ellis startte als pointguard en Dominic McGuire opstelde als shooting guard wegens de blessure van Stephen Curry, gaf na24-23 nooit meer de leiding uit handen. Ellis produceerde 24 punten, terwijl David Lee 22 punten maakte en 12 rebounds pakte. Bij de Hawks slaagden alle starters erin om in de dubbele cijfers te komen. Josh Smith, Zaza Pachulia en Marvin Williams kwamen allen tot een double-double. Het matige schieten deed Atlanta uiteindelijk de das om.

Raptors at Hornets 95-84

New Orleans leek op weg naar de negende zege van het seizoen. Daar moeten ze na de ontmoeting met Toronto nog steeds op wachten. Een 69-62 tussenstand verdween in het vierde kwart als sneeuw voor de zon. De bezoekers sloegen toe op het moment dat het er toe doet. Met tweemaal een 7-0 run en de laatste 12 minuten waarin de Raptors zelf 33 punten maakten en er slechts 15 incasseerden, was de win binnengesleept. Linas Kleiza keerde terug naar een enkelkwetsuur en legde er meteen 21 punten in voor Toronto. Marco Belinelli had met 20 punten het grootste aandeel in de 84 punten van de Hornets.

Bobcats at Pistons 94-109

In dit NBA-kelderduel bewezen de Pistons beter te zijn dan het armzalige Charlotte. Na 24 minuten spelen was de wedstrijd eigenlijk al over en klaar. Met 15 punten voorsprong ging Detroit rusten (58-43). Rodney Stuckey leidde zijn ploeg met 29 punten. Daarbij kreeg hij productieve hulp van Brandon knight (20 punten) en Greg Monroe (19 punten en 20 rebounds). Routinier Corey Magette liet 17 punten aantekenen voor de Bobcats die dit seizoen al 29 keer onderuit gingen.

Cavaliers at Knicks 103-120

Ook na de All-Star break gaat het Linsanity-sprookje verder. Met 19 punten, 13 assists en 1 turnover had de startende pointguard opnieuw een belangrijk aandeel in deze comeback win. Maar de man die het vuurtje na rust opstookte voor New York was Steve Novak. En dat terwijl de Cavs, met een goede Atawn Jamison (23 punten) en Kyrie Irving (22 punten), de meerdere waren van de Knicks. Het verschil was op een gegeven moment 17 punten. Alles veranderde na de hervatting mede door de vijf belangrijke driepunters van Novak en de 22 punten in totaal van Carmelo Anthony raasden de Knicks voorbij Cleveland. De tweede 24 minuten b-ball leverde een score op van 71-42 en zorgde ervoor dat de ploeg van Mike D’Antoni weer op 0.500 staat.