Williams en Besiktas hebben een deal

Door

Ze tuimelden over elkaar de laatste tijd. Eigenlijk was je geen zelfrespecterende NBA-ster als je niet had verklaard wel in Europa te willen ballen als de lockout maar aanhoudt. Deron Williams lanceerde deze trend. Hij schermde met belangsteling van Besiktas. Maar nu is de kogel daadwerkelijk door de kerk of in dit geval door de moskee.

Vrijdag twitterde D-Will de wereld in dat de deal beklonken is. ,,Just made it official, headed to Turkey…with Besiktas & @BJK_Basketbol.” In de bijlage die hij toevoegde aan de tweet is te zien dat de huidige speler van de New Jersey Nets vrijdag 15 juli zijn krabbel heeft gezet onder een overeenkomst.

Volgens bronnen gaat de 27-jarige All Star zo’n vijf miljoen dollar opstrijken voor een jaartje basketballen in een van Nederlands meest favoriete vakantielanden. De man die in 2005 zijn entree maakte in het basketbalwalhalla bij de Utah Jazz blijft speler van Besiktas, zolang er nog geen collective bargaining agreement (CBA) is, meldt het Turkse NTV Spor.

Er kan nog een kink in de kabel komen. Williams die nog een tweejarig contract heeft, moet namelijk fiat krijgen van de FIBA. Maar de verwachting is dat de overkoepelende basketbalbond geen bezwaren heeft.

Omdat de spelverdeler, net zoals zijn NBA-collega’s, in een lockoutsituatie zit. Ofwel ze kunnen de plannen niet dwarsbomen, omdat hij nu elders centen kan verdienen zolang hij in the states te maken heeft met een opgelegde werkonderbreking.

De tweevoudig All Star (2010 en 2011), vorig seizoen goed voor dik 20 punten en 10 assists voor de Jazz en vanaf 24 februari de Nets, ontmoet bij zijn nieuwe club Zaza Pachulia. Ook de Georgische center van de Atlanta Hawks heeft zijn jawoord gegeven aan Besiktas; de club waar bad boy Allen Iverson in 2010 nog een tijd bivakkeerde.

Inmiddels is er een kleine uittocht zichtbaar. Sonny Weems was de eerste speler die koos voor een Europees avontuur. De Raptor is in 2011-2012 te zien in het shirt van Zalgris Kaunas in Litouwen. En de meest recente vertrekker is Sasha Vujacic. De guard met Sloveense roots komt volgend seizoen uit voor het Turkse Efes.

De vraag is nu hoeveel supersterren de plas willen oversteken om daar een flinke boterham te kunnen verdienen. Kobe? Durant? D-Wade? Allen zeiden er wel trek in te hebben als het heel lang duurt voordat er een nieuwe CBA is. Maar vooralsnog is D-Will de enige die de daad bij het woord heeft gevoegd.

Foto: myjet247.com

Ook leuk om te lezen