Mississippi State met moeite voorbij Kentucky

Door

Mississippi State v Kentucky

Mississippi State is de enige ongeslagen ploeg die nog over is in de SEC West, maar eenvoudig kwam hun zevende overwinning van het seizoen zeker niet tot stand. Tot diep in het vierde kwart speelde Kentucky mee om de zege. Mississippi State won uiteindelijk wel met 45-31, maar speelde niet als een ploeg die het seizoen ongeslagen af gaat sluiten.

De Josh Robinson show

De speler van de wedstrijd was zonder enige twijfel Josh Robinson. De running back van Mississippi State was goed voor maar liefst 198 yards en twee touchdowns. De laatste van deze twee, laat in het vierde kwart ging over 73 yards en bleek beslissend voor de zege te zijn.

Mississippi State quarterback Dak Prescott was door de lucht minder indrukwekkend deze keer. Slechts 18 van zijn 33 passes bereikten hun doel voor een totaal van 216 yards, één touchdown en één interception. Hij hield zijn hoop op de Heisman echter wel in leven dankzij een paar prachtige rushes. Over de grond was hij goed voor 88 yards en twee touchdowns.

De speler die de grootste impact zou kunnen hebben op de rest van het seizoen voor de Bulldogs liep echter over het veld in het blauw van Kentucky. Quarterback Patrick Towles was goed voor 390 yards en twee touchdowns in 24 completions en liet keer op keer zien hoe kwetsbaar de secondary van Mississippi State is. De aanstaande tegenstanders van de Bulldogs zullen hier zeker gebruik van gaan maken.

De Bulldogs moeten het dit seizoen onder andere nog opnemen tegen Alabama en Ole Miss. Het gaat dus nog een hele zware taak worden om ongeslagen te blijven. Met name Alabama lijkt momenteel in staat om Mississippi State te verslaan.

Flitsende start Alabama tegen Tennessee

Alabama had weinig moeite met Tennessee en had de overwinning na het eerste kwart al op zak. Na vijftien minuten stond het al 20-0 voor de Tide. De rest van de wedstrijd kon Bama achterover leunen om uiteindelijk met 34-20 te winnen.

Man van de wedstrijd voor Alabama was opnieuw Amari Cooper die zijn claim op de Heisman weer kracht bij wist te zetten. Cooper was goed voor 224 yards en twee touchdowns in slechts negen catches. Gemiddeld dus 25 yards per catch! Overigens waren vele van deze yards te danken aan de benen van Cooper en niet aan de arm van quarterback Blake Sims. Om onderstaande 80 yard touchdown te scoren moest Cooper namelijk 81 yards rennen.

Alabama lijkt inmiddels de grote favoriet om de SEC West te winnen. Ze moeten daarvoor echter wel een waar huzarenstukje laten zien. In de laatste vier wedstrijden van het seizoen moeten ze het namelijk nog opnemen tegen teams als LSU, Mississippi State en Auburn. Winnen ze al die wedstrijden dan zijn ze meer dan terecht de kampioen van de SEC West.

Auburn met moeite voorbij South Carolina

South Carolina kende tot nu toe een dramatisch seizoen en leek rijp voor de slachtbank tegen Auburn. Een wonderbaarlijke wederopstanding van de Gamecocks zorgde echter voor een bijzonder spannende wedstrijd, waarin Auburn maar net aan het langste touw wist te trekken. Na vier kwarten spanning gingen de Tigers met een 42-35 zege aan de haal.

Lang ging het gelijk op. Na de eerste drie kwarten was de stand iedere keer gelijk. Pas in het vierde kwart wist Auburn wel zelf te scoren en tegelijkertijd eindelijk South Carolina van scoren af te houden. South Carolina quarterback Dylan Thompson gooide in totaal maar liefst 402 yards en vijf touchdowns bij elkaar, maar wel ten koste van drie interceptions en dat bleek net iets teveel.

Auburn quaterback Nick Marshall maakte geen fouten met zijn passes, maar was ‘slechts’ goed voor 139 yards en een touchdown door de lucht. Hij deed daar over de grond nog 89 yards en drie touchdowns bij. Auburn had de luchtaanval eigenlijk ook helemaal niet nodig. De Tigers waren namelijk goed voor 395 rushing yards, waaronder onderstaand briljantje van Ricardo Louis.

De strijd in de SEC West is nog lang niet gestreden. Mississippi State is nog ongeslagen, maar lijkt verslaanbaar. Ole Miss, Alabama en Auburn staan allemaal op één verliespartij en staan te trappelen om de koppositie van de Bulldogs over te nemen. Zelfs LSU dat al twee keer verloor maakt met het huidige spel nog een kans. Al met al dus vijf teams in de SEC West die goed genoeg lijken om de play-offs te halen. Doordat ze elkaar echter voortdurend verslaan is er een reële kans dat er uiteindelijk maar één team uit de SEC West daadwerkelijk de play-offs weet te halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen