NBA Recap (88): Gemaskerde Bryant niet te stuiten door T-Wolves

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 88.

Bulls at Spurs 96-89

Chicago leek het duel voor rust al naar zich toe te trekken, maar de Spurs knokten zich in het derde kwart terug in de partij. Tot aan 75-75 gingen de twee divisieleiders (Bulls in Central Eastern Conference en San  Antonio in Southwest in Western Conference) gelijk op. Een nieuwe tussensprint van de bezoekers en een strakkere defensie waren de ploeg van Popovich te machtig. Zoals te doen gebruikelijk was Derrick Rose de belangrijkste factor. Hij tekende voor 29 punten. Bij San Antonio pakte Tim Duncan een double-double maar was het reserve Gary Neal die met 21 punten de meest productieve was.

Mavericks at Grizzlies 85-96

Dallas is slecht uit de startblokken gekomen na de All-Star break. Gisteren verloren de Mavs van de Nets en daar werd direct een nederlaag tegen de Grizzlies aan toegevoegd. Al zal coach Rick Carlisle zich meer zorgen maken over de blessure van Dirk Nowitzki. Woensdag kwam hij door rugproblemen niet verder dan 9,39 minuten, waarin hij  punt maakte. Na 24 minuten basketball hielden de ploegen elkaar goed in stand. Na een 18-2 run in het derde was het verschil gemaakt. Center Mark Gasol (22 punten en 11 rebounds) en guard Mike Conley (20 punten en 11 assists) waren de grote mannen voor de gastheren.

Rockets at Jazz 83-104

Utah bewees weer eens dat zij in de Energy Solutions Arena maar moeilijk te kloppen is. Hoewel Houston sterk startte. Maar na zo’n 19 minuten basketball was het gedaan met de pret. Guard Devin Harris zorgde voor een vonk die er toe leidde dat de Jazz erop en erover gingen. De vijf punten voorsprong met rust werden na het bezoek aan de kleedkamer gestaag uitgebouwd. C.J. Miles smeet 27 punten door de ring; zijn beste prestatie van dit seizoen. Luis Scola was goed voor 18 punten en 10 rebounds bij de Rockets. Na vier verliespartijen op rij weet Utah weer wat winnen is.

Timberwolves at Lakers 85-104

Speelt ie of speelt ie niet? Dat was tot het allerlaatste moment de vraag. Daar gaf een gemaskerde Kobe Bryant zelf heel duidelijk antwoord op. Met 31 punten, 8 assists en 7 ballen die hij van het bord plukte in zo’n 32 minuten was The Black mamba ondanks een gebroken neus en een hersenschudding de ronkende motor van de Lakers. Daarmee was een nieuwe stunt in Los Angeles, een dag eerder won Minnesota bij de Clippers, uitgesloten. Kevin Love ontbrak de Wolves wegens griep. De meeste stootkracht kwam van Minnesota’s bank: 49 punten.

Magic at Wizards 102-95

Wie naar Washington afreist, is bijna verzekerd van een win. Maar zoals Orlando gemerkt heeft, ging dat niet zonder slag of stoot. Ryan Anderson sleepte de ploeg van Stan van Gundy door de wedstrijd heen. Na 48 minuten basketball had hij 23 streepjes en 15 rebounds achter zijn naam staan. Vooral de 11 punten die hij maakte in crunch time waren van groot belang. Onder aanvoering van een ontketende John Wall (33 punten) vocht Washington zich naar 83-83. Hierna gaven vooral de schutterskwaliteiten van Anderson de doorslag. Zeven Magic-spelers belanden in de dubbele cijfers. Jordan Crawford maakte nog 18 punten voor de Wizards.

Bucks at Celtics 96-102

De starters van de Celtics wisten net genoeg te doen om de Bucks van zich af te houden. Het vijftal – Pierce, Bass, Garnett, Allen, Rondo – maakten gezamenlijk 81 van de 102 punten. KG was topschutter met 25 punten en Rondo pakte zelfs een triple –double. De zege werd veilig gesteld in het derde kwart. Na een 23-6 run had Boston een comfortabele voorsprong van 13 punten. Toch werd het nog billenknijpen in de garden. Met nog 24 seconden te gaan, verkleinden de Bucks de achterstand tot 2. Ersan Ilyasova schoot zijn 25ste punt door het netje. Garnett zorgde ervoor dat er van een geslaagde comeback geen sprake was.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen