R.C. Buford wint eindelijk Executive of the Year Award

Door

rcbuford2

R.C. Buford, GM van de San Antonio Spurs, is verkozen tot Executive of the Year in de NBA. Buford leidde de Spurs naar 62 overwinningen en alweer het beste record tijdens het reguliere seizoen. Op zijn palmares staan drie titels met de Spurs maar het is pas de eerste keer dat hij verkozen wordt tot beste GM. Hij volgt daarmee Masaj Ujiri van de Toronto Raptors op.

Buford werkt al 23 jaar voor de club uit Texas en is aan zijn twaalfde seizoen als General Manager bezig. De Spurs wonnen voor het vijftiende seizoen op rij meer dan 50 wedstrijden en deden dat zonder één speler die meer dan 30 minuten speelde. De Spurs waren het enige team dat zowel thuis als buitenshuis meer dan 30 wedstrijden won. Buford is de derde Spurs’ GM die de award wint. Eerder deden Angelo Drossos (1979) en Bob Bass (1990) hem dat voor.

“Ik ben ongelooflijk blij voor R.C. Buford dat hij deze award heeft gewonnen, iets dat zeker verdiend is en vooral veel te laat”, aldus coach Gregg Popovych, die eerder werd verkozen tot Coach of the Year. “Zijn kennis van de regels, basketbalervaring en oog voor talent zijn al vele jaren belangrijk voor deze club. Het is een persoonlijk genot om al zo lang aan zijn zijde te staan.”

Buford heeft altijd een neus gehad voor talent en dan vooral internationaal talent. Zo stonden er aan het begin van dit seizoen liefst tien spelers op het wedstrijdblad van de Spurs die buiten de VS geboren zijn. Verder zag hij bijvoorbeeld al snel de kwaliteiten van Tony Parker en Manu Ginobili, en zorgde hij voor hun vlotte integratie. Toch relativeert Buford zijn bijdrage. “We hebben veel geluk gehad met Tim Duncan en dat we er ondertussen geen boeltje van hebben gemaakt”, aldus de Executive of the Year 2014.

Buford kreeg negen first place votes en totaliseerde 58 punten. Hij won voor Ryan McDonough van de Phoenix Suns en Neil Olshey van de Portland Trail Blazers. Hieronder vind je de volledige eindstand:

rcbuford

Foto’s: Reddit

1 Reactie
  1. Darch 7 jaar ago

    Belachelijke prijs, natuurlijk. Gelukkig is Popp het met me eens.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen