Today in Sports History – 3 juli

Door

Op 3 juli 2001 werd er, amper zes jaar nadat Vancouver werd verblijd met een NBA-franchise, al een punt gezet achter een van de grootste mislukkingen in de league, en werd bewezen dat je niet zo maar een team in een willekeurige stad kunt droppen: de Grizzlies verhuisden naar Memphis, en dat bleek, in verlerlei opzichten, een goede keuze.

Waarom het misging in Vancouver? Mismanagement en onwil, kortgezegd – los van chronisch geldtekort. Zo gaf de club Bryan ‘Big Country’ Reeves een contract van $56M dollar, en dat terwijl hij allerminst een ster was en bovendien veelal geblesseerd. Daarnaast was er Steve Francis, de nummer 2 pick in 1999, die domweg weigerde in Canada te spelen. De Grizzlies werden derhalve gedwongen tot een trade, en waren nimmer in de gelegenheid om te bouwen rondom een superster.

3 juli 2001 werd ook de dag van Israel Alcantara, van Triple A-club Pawtucket Red Sox. Alcantara had die dag al verscheidene pitches in zijn richting gegooid gekregen, en was het op een gegeven moment echt zat. Echter, waar het gebruikelijk is om meteen naar de heuvel te rennen om de pitcher van jetje te geven, besloot Izzy tot een orginele aanpak: eerst maar eens een karatetrap in het gezicht van de catcher. Het kostte hem zes wedstrijden schorsing, en uitsluiting van de AAA All Star-game. Video:

Ook leuk om te lezen