NBA Recap: Harden dolt Pacers

Door

Houston Rockets v Indiana Pacers
De MVP-discussie zal dan nog wel even voortduren, James Harden laat zich er niet door van de wijs brengen en liet vannacht andermaal zien waarom hij misschien wel de beste speler van het jaar is.

Tegen de Indiana Pacers wist Harden elke kwetsbaarheid van de Pacers bloot te leggen. Van zijn 44 punten maakte hij er bovendien 19 in het laatste kwart, waarmee de eindstand op 110-100 in het voordeel van Houston kwam te staan. De Pacers – die zo sterk speelde na de All-Star Break – zitten in een mindere periode: de nederlaag tegen de Rockets betekende hun zesde op rij.

Rockets’ coach Kevin McHale was lovend over Harden:

Hij speelde solide. He’s a hell of a player. Zonder James’ fantastische spel zouden we niet staan waar we staan. Ik zeg het elk jaar; twee of drie spelers spelen op een buitengewoon niveau, en hij is daar één van.

Tip-Off
Eén van de andere geweldenaars waar McHale op zal doelen is Stephen Curry. Vannacht won hij met zijn tot op heden onaantastbare Warriors van de Washington Wizards: 107-96. Met name door een sterk verdedigend optreden in het derde kwart sleepte Golden State de overwinning binnen. Na half-time scoorde de Wizards gedurende elf minuten namelijk geen enkel punt! Uiteindelijk werd het 29-8 in het derde kwart, waarmee de overwinning binnen was. Curry scoorde 24 punten, zes assists en vijf rebounds.

Three Point Play
*Bij Chicago keerde Jimmy Butler terug, maar het waren Nikola Mirotic en Pau Gasol die de kar trokken voor de Bulls. Mirotic maakte de helft van zijn 28 punten in het vierde kwart, waarmee de overwinning definitief over de streep werd getrokken. Pau Gasol liet van zich spreken met 27 punten en 12 rebounds. Het werd uiteindelijk 86-98 voor het team uit de Windy City.


*De Utah Jazz tegen de Minnesota Timberwolves. Niet direct een topaffiche zou je zeggen, maar het werd een meer dan vermakelijke tweestrijd. Bij de T-Wolves waren de rookies Zach LaVine en Andrew Wiggins op schot; gezamenlijk waren ze goed voor 49 punten. Met nog 1:02 te spelen stonden de Jazz nog met vijf punten voor, maar LaVine dwong overtime af door twee driepunters raak te schieten. Die klap kwamen de Jazz niet meer te boven; in de verlenging moesten ze met 104-106 het onderspit delven.

*Op onze redactie lopen, zoals je misschien weet, veel Boston biased sportfans. Deze types herken je vandaag aan een glimlach van oor tot oor, want hun Celtics wisten te winnen van de Brooklyn Nets 110-91, waarmee de C’s weer op een achtste plek staan: genoeg voor een play-offticket. Grote man was Evan Turner, zijn 19 punten, 12 assists en 10 rebounds waren goed voor een triple-double.

Stat of the Night
Turner’s triple-double had ook niet misstaan als stat of the night, maar niemand speelde sterker dan James Harden. Harden’s 44 punten kwamen mede dankzij zijn precisie bij vrije worpen tot stand: 21 uit 22 Free Throws waren raak.

The Paint
Bij Golden State gaat veel aandacht uit naar Curry en Thompson, maar iedereen weet dat een fitte Andrew Bogut cruciaal kan zijn tijdens de play-offs. Niet alleen verdedigend is hij sterk, ook kan hij dunken als de beste. Aanschouw!

Onder andere Nikola Mirotic, Brook Lopez en Kemba Walker staan tussen de tien beste plays van vannacht:

Boxscore
Houston Rockets (47-23) @ Indiana Pacers (30-40): 110-100
Boston Celtics (31-39) @ Brooklyn Nets (29-40): 110-91
Memphis Grizzlies (50-21) @ New York Knicks (14-57): 103-82
Charlotte Hornets (30-39) @ Chicago Bulls (43-29): 86-98
Minnesota Timberwolves (16-54) @ Utah Jazz (31-39): 106-104 (OT)
Washington Wizards (40-31) @ Golden State Warriors (57-13): 76-107

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wouter van der Zee 8 jaar ago

    Wat geweldig die Mirotic. Jammer dat Rose – en gedeeltelijk Butler – geblesseerd zijn, maar op nu krijgt Mirotic de ruimte zich te laten zien. Mooi zo’n Europese big man die meer kan dan rebounden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen