Roy Hibbert leidt Pacers naar zege in Game 2

Door

BannerPlayoffs

Roy Hibbert moet er eindelijk genoeg van hebben gehad. Na wekenlang als zondebok te zijn aangewezen voor de malaise bij de Indiana Pacers leidde de center zijn team woensdag naar een overwinning in Game 2 tegen de Washington Wizards: 82-86. Hibbert werd topscorer en was goed voor 28 punten en acht rebounds en nam zo revanche op zijn criticasters.

Makkelijk ging het opnieuw niet voor de Pacers, die tijdens Game 1 in eigen huis nog een nederlaag leden. Washington kwam in de laatste minuten nog akelig dichtbij. Het was echter Lance Stephenson die de zege van de Pacers veiligstelde.

Washington-center Marcin Gortat had het ook op zijn heupen woensdag. De Pool tekende voor een double-double (21 punten, elf rebounds). Vier van die punten kwamen door keiharde dunks over de verdedigers van Indiana. Zo zette hij de man van de wedstrijd op een poster:

en ook zijn back-up Mahinmi.

De hoge score van Gortat was niet onnodig. Zijn frontcourtmaatje Nene moest de wedstrijd een tijdje verlaten vanwege een blessure en point guard John Wall was opnieuw niet in vorm en schoot slechts zes punten bij elkaar. De Wizards keren nu terug naar hun eigen stad, waar ze vanaf vrijdag nog steeds het thuisvoordeel hebben.

Recap:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen