Ray Allen heeft opnieuw record te pakken

Door

Miami Heat v Milwaukee Bucks - Game Three* Ray Allen heeft deze donderdagavond het record voor driepunters tijdens de play-offs gebroken. Het record werd tot vandaag opgeëist door Reggie Miller, de Hall-of-Famer die zijn gehele carrière bij de Indiana Pacers speelde. Allen’s vierde driepunter van de wedstrijd was zijn 321ste driepunter en dus record brekend. Maar Allen bleef niet op 321 staan. Een paar minuten later schoot hij zijn 322ste play-off driepunter erin. Hij had dus een groot aandeel in de overwinning tegen zijn oude team.

* Allen zal dit seizoen het record sowieso niet gaan kwijtraken. De derde op de lijst van meeste driepunters tijdens de play-offs is Kobe Bryant met 292 driepunters, maar zoals iedereen weet is die wel even zoet met zijn gescheurde achillespees.

* Allen eindigde de wedstrijd met 23 punten(waarvan 15 door driepunters). Hiermee was hij de topscorer aan de kant van de Miami Heat. Miami die mede door het sterke spel van Ray Allen nu 3-0 leiden tegen de Milwaukee Bucks.

*Zie hier de record brekende driepunter van ‘Ray Ray’

 

Ook leuk om te lezen