NCAA Tournament Voorspellingen – Second Round, Deel II

Door

Wisconsin v Maryland

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Vrijdag 20-03, 17:15 – #15 New Mexico State Aggies vs. #2 Kansas Jayhawks

Vincent van Genechten: Onderschat NMSU niet. Dit team staat defensief zijn mannetje en verloor sinds 17/1 niet meer. Kansas moet deze lastige clip echter kunnen overwinnen dankzij rebounding en een sterke prestatie van Perry Ellis. Winnaar: Kansas.

Michael Feith: Kansas ligt er vroeg uit, maar niet zo vroeg. Enige wat in het voordeel spreekt van New Mexico State is dat ze de afgelopen twaalf wedstrijden hebben gewonnen. Winnaar: Kansas.

Justin Kevenaar: Ook geen fan van Kansas, te wisselvallig. Maar de Aggies mogen geen probleem zijn…toch? Winnaar: Kansas.

Frank Wielaard: De Aggies wonnen van geen enkele serieuze tegenstander dit seizoen. En dat is Kansas wel. Winnaar: Kansas.

Second Round - Part 9

Vrijdag 20-03, 17:40 – #10 Georgia Bulldogs vs. #7 Michigan State Spartans

Vincent van Genechten: De Spartans hebben niet het topteam van vorig jaar. Coach Tim Izzo doet zijn team echter werken, zowel offensief (passing) als defensief. Georgia heeft een kans voor een upset maar zal daarvoor moeten rekenen op gemiste FT’s van MSU. Winnaar: Michigan State.

Michael Feith: Beide teams hebben teleurstellend gespeeld tegen grote teams, maar Michigan State heeft met Tom Izzo een coach die niet gaat verliezen van de Bulldogs. Winnaar: Michigan State.

Justin Kevenaar: Georgia is een team dat degelijk is, maar nergens echt heel goed in is. Tom Izzo coacht zijn Spartans met al zijn ervarenheid wel voorbij de Bulldogs. Winnaar: Michigan State.

Frank Wielaard: Niet het beste team van de Spartans de afgelopen Jaren. Maar Izzo is de coach en die heeft er toch wat van gemaakt. Zolang het niet op de vrije worp lijn beslist wordt, is dit een zekerheidje. Winnaar: Michigan State.

Vrijdag 20-03, 18:40 – #12 Wyoming Cowboys vs #5 Northern Iowa Panthers

Vincent van Genechten: Van een defensieve strijd gesproken! Northern Iowa verraste vriend en vijand dit seizoen onder leiding van Seth Tuttle. Bij de Panthers is het defense first, maar dat is het bij Wyoming ook. Close game, maar Tuttle zorgt voor het verschil. Winnaar: Northern Iowa.

Michael Feith: De grootste overwinning van het seizoen voor Wyoming was San Diego State. Northern Iowa is toch echt een maatje groter, vooral de laatste twaalf wedstrijden waar ze er elf van hebben gewonnen. Winnaar: Northern Iowa.

Justin Kevenaar: Mensen die van mooi basketbal houden, berg je maar. Want op Seth Tuttle en Larry Nance Jr. na zal het allemaal om defense draaien. Dit geeft de Cowboys van Wyoming een legitieme kans om te winnen, maar ik denk dat de Panthers uiteindelijk er vandoor zullen gaan met een nipte overwinning. Winnaar: Northern Iowa

Frank Wielaard: Nance van de Cowboys tegen Tuttle van de Panthers. Dat lijkt spannend. De supportact van Northern Iowa is beter. Wordt wel een leuke wedstrijd. Winnaar: Northern Iowa.

 

Second Round - Part 10

Vrijdag 20-03, 19:10 – #12 Buffalo Bulls vs. #5 West Virginia Mountaineers

Vincent van Genechten: Tijd voor een upset! Bij West Virginia is sterspeler Juwan Staten verre van fit. De Mountaineers zijn zonder Staten een stuk minder sterk en zijn sowieso weinig efficiënt. Buffalo zal het tempo hoog leggen en via Justin Moss de zege pakken. Winnaar: Buffalo.

Michael Feith: De Mountainmen hebben een knap seizoen achter de rug. Baylor was de enige echte angstgegner, maar die kunnen ze pas tegen komen in de Final Four. Buffalo heeft een snel team en ze zullen de bal goed moeten beschermen om te winnen van een West Virginia die de NCAA leidt in steals. Winnaar: West Virginia.

Justin Kevenaar: Iedereen houdt van upsets, en ook deze matchup heeft het in zich om voor een verrassing te zorgen. Buffalo heeft ervaring met het spelen tegen grote tegenstanders, en wist het grote Kentucky eerder dit jaar zelfs aardig bij te benen. De Mountaineers oogden wat kwetsbaar aan het einde van het seizoen, en ik verwacht dan ook een early exit. Winnaar: Buffalo.

Frank Wielaard: Buffalo is hot. Maar bovenal debutant. WVU’s full court press gaat Buffalo onrustig maken. Winnaar: West Virginia.

Ook leuk om te lezen