NCAA Tournament Voorspellingen – Second Round, Deel II

Door

Vrijdag 20-03, 19:45 – #10 Indiana Hoosiers vs. #7 Wichita State Shockers

Vincent van Genechten: De Hoosiers kunnen via Yogi Ferrell en James Blackmon Jr. scoren als de beste. Defensief is Indiana echter een drama en daarvan gaan de ervaren Shockers optimaal profiteren. Big game van Ron Baker en Wichita State naar de derde ronde. Winnaar: Wichita State.

Michael Feith: Het is leuk dat een ploeg met zo’n rijke historie als Indiana ten koste van kleine ploegen in de NCAA Tournament zit. Leuk voor Hoosier fans in ieder geval. Indiana verloor zeven van de afgelopen twaalf wedstrijden en na deze wedstrijd wordt dat acht uit dertien. Winnaar: Wichita State.

Justin Kevenaar: Dit is een gevaarlijke wedstrijd voor Wichita State, omdat Indiana op een goede dag aanvallend niet te kloppen is. Maar de strijd om Kansas in de volgende ronde (bij een overwinning ontmoet Wichita immers, naar alle waarschijnlijkheid, Kansas) moet er komen. Dat zullen de basketbalgoden ook willen. Winnaar: Wichita State.

Frank Wielaard: VanVleet, Baker en Cotton tegen het small ball van Indiana. Hoosiers alleen als ze het licht uitschieten. Dat kunnen ze, maar niet vandaag. Winnaar: Wichita State.

Second Round - Part 11

Vrijdag 20-03, 20:10 – #15 Belmont Bruins vs. #2 Virginia Cavaliers

Vincent van Genechten: De Cavaliers zijn een defensieve nachtmerrie. Op Kentucky na speelt geen enkel team zo sterk on defense dan Virginia. Belmont zal zijn vlotte offense willen doordrukken, maar met Justin Anderson terug zijn de Cavs gewoon een paar niveau’s te sterk. Winnaar: Virginia.

Michael Feith: Ik heb Virginia in de Final Four en in deze region is dat niet niks. Virginia gaat deze met gemak winnen met hun uitmuntende verdediging. Winnaar: Virginia.

Justin Kevenaar: De Cavaliers hebben een geweldige defensie, maar laat de Belmont Bruins nou heel goed zijn in het schieten van driepunters. Ik verwacht echter dat Virginia hier goed op voorbereid zal zijn, en dit gevaar succesvol zal neutraliseren. Winnaar: Virginia.

Frank Wielaard: Als Belmont het spannend kan houden heeft het clutch shooter Barnette. Maar ik denk niet dat de Cavaliers het zover laten komen. Winnaar: Virginia.

Vrijdag 20-03, 21:10 – #13 UC Irvine Anteaters vs. #4 Louisville Cardinals

Vincent van Genechten: Op papier heeft UC Irvine alles om de Cardinals te verslaan: defense, schutters en een big tegen Montrezl Harrell. Rick Pitino zal zijn mannen echter aanvuren en Harrell zal gaan beesten onder de basket. Maar hij heeft wel hulp van Terry Rozier nodig. Winnaar: Louisville.

Michael Feith: De Anteaters hebben de leukste naam van alle teams in de NCAA Tournament, maar ze wonnen geen enkele wedstrijd tegen een tegenstander in de rankings. Louisville heeft in de ACC genoeg ervaring opgedaan en dus gaan ze deze wedstrijd gemakkelijk winnen. Winnaar: Louisville.

Justin Kevenaar: De UC Irvine Anteaters. Wat een naam, alleen daarom al hoop ik grondig op een upset. De Cardinals zijn kwetsbaar zonder Chris Jones, en ik vraag mij af in hoeverre zij een team als UC Irvine echt weg kunnen zetten. Lets go Anteaters! Winnaar: UC Irvine

Frank Wielaard: Irvine kan verdedigen en Louisville heeft moeite met scoren. Maar nee, ik heb ze niet verkeerd om staan. De grote mannen van coach Pitino beslissen dit duel inside. Winnaar: Louisville.

Second Round - Part 12

Vrijdag 20-03, 21:40 – #13 Valparaiso Crusaders vs. #4 Maryland Terrapins

Vincent van Genechten: Valparaiso is een gestructureerd degelijk team, dat leeft van de exploten van Alec Peters. Melo Trimble en Dez Wells zijn echter gemotiveerd om de Terps minstens naar de derde ronde te leiden en zullen in full attack mode gaan. Winnaar: Maryland.

Michael Feith: Valparaiso heeft één groot wapen en dat is forward Alec Peters. Ik zie dat echter niet als genoeg reden om vertrouwen in Melo Trimble en Dez Wells te verliezen. Winnaar: Maryland.

Justin Kevenaar: Valparaiso is een gevaarlijke #13 seed, en zal volgend jaar Derrik Smits, de zoon van Rik Smits, gaan verwelkomen. Dat is al één reden om voor de Crusaders te juichen, maar daarnaast ben ik niet overtuigd van Maryland. Ze hebben leuke spelers, maar winnen vaak met moeite, een upset is dus mogelijk! Winnaar: Valparaiso.

Frank Wielaard: Geen makkelijke matchup voor Maryland. Maar met hun topduo, Wells en Trimble, moeten de Terps wel een overload een kwaliteit hebben. Winnaar: Maryland.

Ook leuk om te lezen