North Carolina ontsnapt, NC State en Cincinnati winnen in laatste seconden

Door

Maxx Williams

Vannacht zijn er nog acht wedstrijden gespeeld tijdens March Madness. De spanning houdt niet op met Purdue die het potentiële winnende schot mist en North Carolina State die op magische wijze de bal in het net krijgt in de slotseconden. Hieronder een verslag van de acht wedstrijden van vannacht.

North Carolina ontsnapt tegen Harvard

North Carolina coach Roy Williams zei na de wedstrijd dat hij nog nooit eerder zich zo fortuinlijk had gevoeld na een wedstrijd. Harvard had met twee seconden te gaan de kans op de overwinning, maar de driepunter van Wesley Saunders schoot van de achterkant van de rim af en dus won North Carolina.

Toch kan Saunders niks worden verweten. De senior guard van Harvard was goed voor 26 punten en vijf assists. North Carolina liet op bepaalde momenten zien dat ze veel kwaliteit in huis hebben, maar konden dit niet de hele wedstrijd consistent laten zien. Tegen Arkansas zullen ze dit wel moeten doen om ook die wedstrijd te winnen.

Cincinnati in overtime langs Purdue

De man van de wedstrijd is toch echt wel Troy Caupain. De schlemiel van de wedstrijd is Cincinnati forward Octavius Ellis. De junior werd de wedstrijd uit gestuurd nadat hij zijn tegenstander met een elleboog raakte toen de bal al weg was.

Terug naar Troy Caupain. De guard van de Bearcats maakte in de laatste seconden een prachtige lay-up om overtime te forceren. In die overtime was het Purdue die nog de kans had op de overwinning, maar de driepunter bij de buzzer ging er niet in. De Bearcats moeten zich nu voorbereiden op de zware wedstrijd tegen de Kentucky Wildcats.

North Carolina State in de laatste seconden langs LSU

LSU heeft een goed seizoen achter de rug. Tegen Kentucky waren ze dichterbij een overwinning dan wie dan ook. Tegen North Carolina State leek het lang goed te gaan, maar in de laatste seconden ging het fout. BeeJay Anya scoorde met minder dan een minuut te gaan via een tip in om de achterstand terug te brengen tot één punt.

Met twee seconden te gaan schoot hij een hook shot die met 0,1 seconde op de klok er in ging. Daarmee wonnen de Wolfpack met een score van 66-65.

Dit jochie somt de gevoelens van Wolfpack fans denk ik aardig op.

Arkansas bestand tegen drie punt barrage van Wofford

In een trage wedstrijd was er eigenlijk maar één gevaar van Wofford, hun drie punt aanval. Bijna de helft van de punten van de Terriers kwamen uit driepunters. Arkansas leunde sterk op Michael Qualls en Bobby Portis die samen 35 van de 56 punten scoorden.

Tegen North Carolina zal Arkansas toch een stuk beter moeten spelen, want Wofford kwam steeds beter in de wedstrijd en Arkansas moest alles in zetten om ze af te houden. De wedstrijd was zo dichtbij overtime.

Overige wedstrijden:

#1 Kentucky 79-56 #16 Hampton

Kentucky begon niet heel sterk, maar finishte sterk om Hampton met gemak te verslaan. Karl-Anthony Towns was goed voor 21 punten en 11 rebounds.

#4 Georgetown 84-74 #13 Eastern Washington

Georgetown heeft er een handje van om vroeg in het toernooi te verliezen. Tegen Eastern Washington was het vooral door het goede spel van D’Vauntes Smith-Rivera dat de Hoyas nooit echt in gevaar kwamen.

#1 Villanova 93-52 #16 Lafayette

De Lafeyette Leopards hadden geen kans tegen het sterke Villanova die met een krachtige overwinning laat zien dat ze één van de favorieten voor de titel zijn.

#5 Utah 57-50 SF Austin

De Utes zijn door naar de derde ronde, vooral door sterk verdedigend spel in de eerste helft. Utah freshman Jakob Poeltl was goed voor achttien punten, 11 rebounds en vijf blocks.

Ook leuk om te lezen