Stern stopt in 2014 als NBA-commissioner

Door

De NBA krijgt over dik een jaar een nieuwe baas. David Stern treedt namelijk per februari 2014 af als commissioner. Dat maakte de NBA donderdagavond bekend. De nu 70-jarige Stern werkt al sinds 1966 voor de NBA en werd in februari 1984 de hoogste leidinggevende binnen de NBA. Hij zou daar over anderhalf jaar, op zijn dertigjarig jubileum, mee willen stoppen.

De tweede man binnen het commissariaat van de NBA, Adam Silver, gaat Stern op te volgen. Silver was de hoofdonderhandelaar namens de NBA tijdens de gesprekken in de lockout van afgelopen jaar. Stern zei eerder zelf al dat hij hem zou kiezen als zijn opvolger.

“Ik heb besloten dat alles er goed uit zien. De organisatie is klaar om geleid te worden door Adam, die volledig is voorbereid om de league verder te ontwikkelen”, zegt Stern in een verklaring. “Ik voel me uitstekend. Ik stop zelf, maar ik ga niet met pensioen. Ik zal met plezier blijven kijken, maar niet in een officiële rol. Heerlijk rustig op een andere plaats. Ze kunnen me altijd bellen voor hulp.”

In zijn dertig jaar was Stern verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NBA met extra teams -zeven in totaal-, de populariteit wereldwijd en het sturen van spelers naar de befaamde Olympische Spelen in 1992. Ook zorgde voor een plek voor de WNBA, de vrouwentak van de NBA, en de NBA Development League, waar spelers, zowel talenten als veteranen, zich in de kijker kunnen spelen van de de NBA teams.

 

Ook leuk om te lezen