Wade volgt Garnett naar China, verlaat Jordan brand

Door

Hoewel de Amerikaanse basketbalmarkt nog steeds in een houdgreep ligt van Nike, Adidas en her en der nog een verdwaalde basketballer op Reebok, lijkt het er nu toch echt op dat er een bres is geslagen in de dominante positie van westerse sportmerken. Dwayne Wade draagt sinds een aantal dagen geen Amerikaanse of Europese sneaker meer, maar hij gooit het over de Chinese boeg met het merk Li-Ning. Door bij het Aziatische sportmerk te tekenen verlaat Wade de Jordan brand.

Maar Wade is niet de enige. Kevin Garnett tekende in 2010 al een contract bij het Chinese Anta. Financiële details over dit contract zijn nooit naar buiten gekomen, maar blijkbaar was het voldoende om de 2 miljoen dollar per jaar van Adidas niet aan te nemen. Met Garnett haalde Anta haar tweede NBA speler binnen na Luis Scola.

Niet alleen Anta en Li-Nong loeren op een groter stuk van de NBA-taart. Een derde Aziatische merk is op dit moment flink aan de weg aan het timmeren. Peak Shoes. De Chinese fabrikant van sportartikelen heeft reeds een aantal NBA spelers vastgelegd onder wie Shane Battier, Kyle Lowry, Jason Richardson, Gordon Hayward en nog een tiental andere basketballers. Daarnaast kleedt Peak een aantal nationale basketball teams waaronder Australië en Iran. Laatstgenoemde zal sowieso niet snel in Nike te zien zijn.

Er lijkt een trend te ontstaan onder NBA spelers om de nog niet ontdekte sportmerken in Azië een kans te geven. Al dan niet ingegeven door de grote sommen dollars. Ook Wade lijkt hier nu aan ten prooi te zijn gevallen. Voor mij blijft het ongelofelijk dat je het merk verlaat dat commercie en sport nauwer met elkaar heeft verbonden dan welk ander merk dan ook.  Hij verlaat nu het merk dat de basketball sneaker op de kaart heeft gezet, zoals in geen enkele andere sport een artikel een plaats heeft verworven.

Foto: Google Images

Ook leuk om te lezen