Brodeur blijft Devil, Parise twijfelt

Door

Het is de New Jersey Devils gelukt om hun legendarische doelman Martin Brodeur toch te behouden, maar aanvoerder en All-Star left winger Zach Parise (foto) twijfelt nog. Hij vertelde aan reporters dat de Devils nog altijd tot de mogelijkheden behoren, maar geruchten zeggen dat onder meer de Pittsburgh Penguins en Minnesota Wild interessante aanbiedingen hebben gedaan.

Zach Parise werd gedraft in 2003 als zeventiende overall en groeide al snel uit tot sterspeler in de NHL. De jonge winger staat bekend om zijn typisch Noord-Amerikaanse speelstijl. Hij is een klassieke power forward met een neusje voor de goal, ondanks dat hij met zijn 1 meter 80 lengte en amper 90 kilogram gewicht aan de kleine kant is voor een NHL-speler.

Minnesota is zijn thuisstaat en hij speelde in die staat ook bij een bekende prep school in zijn jeugdjaren. Tekenen bij de Wild zou dus een terugkeer op bekend terrein zijn en Minnesota lijkt er alles aan te doen om dat waar te maken. De Wild zijn echter nog enige spelers verwijderd van de prijzen, terwijl tekenen bij de Pittsburgh Penguins hem de derde grote sterspeler in de line-up zou maken met centers Sidney Crosby en Evgeni Malkin om hem pass na pass te geven.

Vooralsnog heeft Devils GM Lou Lamoriello dus een bekend gezicht binnenshuis weten te houden, maar het heeft er alle schijn van dat een vertrek van Parise aanstaande is. De kans is namelijk groot dat de Wild, Penguins en ook andere teams meer geld kunnen bieden dan zijn huidige werkgever.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen