Nederlander Andrelton Simmons Defensive Player of the Month

Door

ESPN heeft de Nederlandse korte stop Andrelton Simmons uitgeroepen tot de beste verdedigende speler in de MLB in juni. De 22-jarige rookie maakte op 2 juni zijn debuut in de Majors voor de Atlanta Braves en heeft nu al een prijs op zak.

Simmons, geboren in Mundo Nobo, Curaçao, liet Cincinnati Reds tweede honkman Brandon Phillips en rookie All-Star Mike Trout van de Los Angeles Angels achter zich in de voting door schrijvers van ESPN.

Slagkracht
Simmons werd in 2010 door de Braves gedraft in de tweede ronde en maakt nu al furore in de Major Leagues. En niet alleen door zijn defensieve spel. Ook offensief laat de korte stop flink van zich horen.

In 26 wedstrijden en 93 slagbeurten heeft Simmons een slaggemiddelde van .330, drie homeruns en een OPS (On Base Percentage + Slugging Percentage) van .886. Ter vergelijking: Bryce Harper heeft een OPS van .819.

Als Simmons op deze manier door blijft spelen zou het zo kunnen zijn dat niet Harper, maar Simmons er met de Rookie of the Year prijs vandoor gaat in de National League.

Met Simmons in de Majors en Texas Rangers korte stop Jurickson Profar (Willemstad, Curaçao) niet ver van de MLB verwijderd kan het goed zijn dat de shortstops in de All-Star Game de komende jaren Nederlanders zijn.

Ook leuk om te lezen