Een ode aan Pierre the Pelican, de nieuwste NBA-mascotte

Door

BX3WouOIgAAuLeR

Mascottes zijn al jaren een serieus discussie-onderwerp voor veel NBA-fans. Zo zijn er goede mascottes zoals Benny the Bull van de Chicago Bulls, The Raptor van de Toronto Raptors en een grote vogel bij de Atlanta Hawks. Niet bestaande mascottes, zoals die van de 76ers, Clippers, Lakers en Knicks. En dan heb je nog de Fiat Multipla onder de mascottes, een speciale categorie voor het slechte excuus voor een mascotte van de Brooklyn Nets. Vannacht verscheen er in New Orleans een nieuwe gladiator in de arena der NBA-mascottes. En eigenlijk was iedereen het er over eens in welke categorie die viel. Dames en heren, zeg bonjour tegen Pierre the Pelican

Pierre mag dan misschien niet zo fluffy zijn als veel van zijn soortgenoten (ok, hij is misschien eerder een figurant in The Birds van Alfred Hitchcock), maar Pierre heeft na slechts een avondje werken in de NBA al het internet voor zich gewonnen. Een paar minuten na de eerste foto van Pierre verschenen al de eerste foto’s uit het verleden van de pelikaan.

Zo was Pierre een inspiratie voor bekende schilders:

deschreeuw @MFFLbro (Bron: @MFFLbro)

Zat Pierre in een band:

beatles @ColePatty(Bron: @KamPashai)

At Pierre wel eens met zijn vrienden:

Jezus Pierre @Cosmis (Bron: @Cosmis)

Heeft Pierre stiekem nog een zusje:

kindjes.jpg @xmasape(Bron: @Xmasape)

Speelde Pierre in een film:

shiningpierre

(Via Reddit)

Gaat Pierre met de bus naar het werk:

bus.jpg @Marco_romo

(Bron: @Marco_Romo)

Werkte Pierre in New York City:

balk.jpg @kampashai

(Bron: @KamPashai)

En hielp Pierre de Boston Red Sox gewoon even aan de World Series:

Sox @atolmonet(Bron: @atolmonet)

Eigenlijk is het wel duidelijk: Pierre the Pelican kan niet meer stuk en hij zal lekker hebben geslapen vannacht. In tegenstelling tot iedereen die hem heeft gezien.

Ook leuk om te lezen