NCAA Tournament Voorspellingen – Second Round, Deel II

Door

Zaterdag 21-03, 02:20 – #16 Coastal Carolina Chanticleers vs. #1 Wisconsin Badgers

Vincent van Genechten: Coastal Carolina zal al zijn energie werpen in de rebounding battle en het de Badgers misschien even moeilijk maken. Maar Frank Kaminsky en Sam Dekker zullen Wisconsin naar de derde ronde leiden. Winnaar: Wisconsin.

Michael Feith: Frank Kaminsky en co kunnen nog best ver komen in dit toernooi. Ze verloren echter wel van Maryland en Duke, maar dat zijn teams van een ander formaat dan Coastal Carolina. Winnaar: Wisconsin.

Justin Kevenaar: Nog nooit won een #16 seed van een #1 seed, dat gaat ook hier niet gebeuren. Makkelijke overwinning voor Wisconsin. Winnaar: Wisconsin.

Frank Wielaard: Het zit Coastal Carolina niet mee in hun laatste toernooien. Vorig jaar eraf tegen Virginia. Nu met vlag en wimpel ten onder tegen Wisconsin. Winnaar: Wisconsin.

Second Round - Part 15

Zaterdag 21-03, 02:40 – #9 St. John’s Red Storm vs. #8 San Diego State Aztecs

Vincent van Genechten: De Red Storm zijn een bende loslopend wild. Dat terwijl de Aztecs een goed georganiseerde, hardwerkende groep is. De defense van San Diego State is goddelijke en gaat de Red Storm simpelweg versmachten. Winnaar: San Diego State.

Michael Feith: De Red Storm is één van de teams met een grote historie die niet heel relevant meer zijn op het moment. Dit jaar gaat hem ook niet worden, maar winnen van San Diego State moet net lukken. Winnaar: St. John’s.

Justin Kevenaar: De San Diego Aztecs zijn soms niet om aan te gluren, en dit bleek ook wel uit de Mountain West finale tegen Wyoming die de ploeg niet wist te winnen. De Red Storm spelen aantrekkelijk basketbal, maar zijn heel wisselvallig. Een wedstrijd die alle kanten op kan gaan, maar ik kies dan voor de aantrekkelijkheid van de Red Storm. Winnaar: St. John’s.

Frank Wielaard: Als de Aztecs St John’s onder de 60 punten kunnen houden hebben zee en kans. Als ze erin slagen er meer te maken. Want dat is een probleem. Vandaar St John’s. Winnaar: St. John’s.

Zaterdag 21-03, 02:50 – #15 North Dakota State Bison vs. #2 Gonzaga Bulldogs

Vincent van Genechten: De Bison verrasten vorig jaar door te winnen van Oklahoma. Tegen het beste Gonzaga team in jaren, zal het andere koek zijn. Kyle Wiltjer en Kevin Pangos zijn klaar om de Bulldogs ver te brengen dit NCAA toernooi. Winnaar: Gonzaga.

Michael Feith: Het team wat aan het NCAA Tournament start is misschien wel de beste in de geschiedenis van de Zags. Ze zullen er dus wel weer in de Elite Eight uit geknald worden door een ‘cinderella’. Winnaar: Gonzaga.

Justin Kevenaar: Gonzaga laat zich op het NCAA Tournament vaak verrassen…of zijn ze gewoon vaak overschat? Het is een vraag die later dit toernooi weer beantwoord gaat worden, maar de Bison moet geen probleem vormen. Winnaar: Gonzaga.

Frank Wielaard: North Dakota State klopte Oklahoma in een upset vorig jaar. Gonzaga lijkt ieder jaar te vroeg tegen zo’n team aan te lopen. Het kan. Maar de Zags hebben een veel te goed team. En ook te leuk om ze er nu al uit te wensen. Winnaar: Gonzaga.

Second Round - Part 16

Zaterdag 21-03, 02:57 – #11 Dayton Flyers vs. #6 Providence Friars

Vincent van Genechten: De Friars hebben met Kris Dunn en LaDontae Henton een paar sterke guards in huis. Dayton zal vechten en blijven vechten, maar komt vooral lengte tekort om Providence wat in de weg te leggen. Winnaar: Providence.


Michael Feith:
Providence heeft een goed seizoen gedraaid, maar Dayton had ook met gemak een nummer zes seed kunnen zijn. Providence kan alleen winnen als ze veel drie punters scoren. Winnaar: Providence.

Justin Kevenaar: Met Kris Dunn en LaDontae Henton heeft Providence twee spelers in huis die een wedstrijd over kunnen nemen en naar hun hand kunnen zetten. Dat element mist Dayton, dus zoveel succes als vorig jaar (toen ze de Elite Eight haalden) zie ik ze ditmaal niet hebben. Winnaar: Providence.

Frank Wielaard: Ik verwacht niet dat Dayton een antwoord heeft op de perimeter game van Providence. Even afgezien van de zeer verdiende plek voor de Friars in dit toernooi. Dayton is niet makkelijk, maar do-able. Winnaar: Providence.

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen