NCAA Tournament Voorspellingen – Second Round, Deel II

Door

Vrijdag 20-03, 23:50 – #9 Oklahoma State Cowboys vs. #8 Oregon Ducks

Vincent van Genechten: De Ducks hebben weinig lengte, maar beschikken met Joseph Young over een topper. De Cowboys hebben LeBryan Nash maar die is vooral wisselvallig. Bovendien speelt Oregon zijn super offense op pure inzet, waartegen OK State niet opkan. Winnaar: Oregon.

Michael Feith: Oklahoma State verloor zes van hun laatste zeven wedstrijden. Toch zie ik ze winnen van Oregon omdat de Ducks geen antwoord hebben op spelers als Le’Bryan Nash en Phil Forte. Winnaar: Oklahoma State.

Justin Kevenaar: Zolang de Oregon Ducks niet tegen de Arizona Wildcats spelen, zijn ze best een leuk team, met de veelzijdige Joseph Young als katalysator. De Cowboys van Oklahoma State kwamen in de Big 12 veelal tekort tegen de toppers, en ook tegen Oregon zullen ze denk ik tekort komen. Winnaar: Oregon.

Frank Wielaard: De Ducks hebben een moeilijk seizoen achter de rug. Veel transfer spelers, drie jongens uit het team gezet. Maar ze zijn er nog, of weer. OSU (met losing record) is er slechts omdat de Big 12 zo goed is. Winnaar: Oregon.

Second Round - Part 13

Zaterdag 21-03, 0:10 – #16 Robert Morris Colonials vs. #1 Duke Blue Devils

Vincent van Genechten: Duke heeft Jahlil Okafor, Tyus Jones, Justise Winslow en een hoop ervaring. De Blue Devils willen geen herhaling van vorig jaar (uitschakeling in tweede ronde) en dus zal Coach K zijn mannen paraat hebben. Winnaar: Duke.

Michael Feith: Ik lach me minimaal een heel jaar kapot als de Robert Morris wint van Duke, en hoop dus zo dat het gebeurt. Toch lijkt me de kans groter dat Duke met afstand wint, ik bedoel, Robert Morris is geen Mercer. Winnaar: Duke.

Justin Kevenaar: Duke zal blij zijn dat ze het niet tegen North Florida hoeven te spelen, aangezien zij uit dezelfde conference komen als het kleine Mercer dat vorig seizoen de Blue Devils verraste. De Colonials moeten geen probleem vormen, daar is Duke te getalenteerd voor. Winnaar: Duke

Frank Wielaard: Had hier al niet meer op Robert Morris gerekend. Dus mooi dat ze er zijn. Maar Duke is op alle fronten beter. Deze #16 seed gaat geen wonderen verrichten. Winnaar: Duke.

Zaterdag 21-03, 0:20 – #10 Davidson Wildcats – #7 Iowa Hawkeyes

Vincent van Genechten: Davidson speelt de motion offense (die ook de San Antonio Spurs spelen) tot in de perfectie. De Wildcats spelen snel en schieten veel drietjes. Iowa moet rekenen op een glansprestatie van Aaron White maar de offense van Davidson lijkt te sterk. Winnaar: Davidson.

Michael Feith: De A-10 is een aparte conference omdat je nooit wat van ze verwacht, maar ze blijken toch stiekem best goed te zijn. Davidson heeft met Peyton Aldridge een speler die het Iowa heel lastig kan maken. Winnaar: Davidson.

Justin Kevenaar: Zowel Davidson als Iowa zijn teams die niet heel erg tot de verbeelding spreken. Iowa blinkt uit in veelzijdigheid en een diepe bank, terwijl Davidson vooral aanvallend een lust is om naar te kijken. Een wedstrijd die alle kanten op kan, maar ik geef het voordeel aan Alex White en de Hawkeyes. Winnaar: Iowa.

Frank Wielaard: Bob McKillop is een hele goede coach. Dat weten ze bij Davidson maar al te goed. Ik gun het ze ook wel. Maar Iowa komt hot het toernooi in. Dat moet goed genoeg zijn. Winnaar: Iowa.

Second Round - Part 14

Zaterdag 21-03, 0:27 – #14 Albany Great Danes vs. #3 Oklahoma Sooners

Vincent van Genechten: De Sooners zijn een team dat ofwel super speelt ofwel helemaal niet goed. Veel hangt bij Oklahoma af van Buddy Hield: raakt hij zijn schoten of niet? Maar met ook Ryan Spangler en TaShawn Thomas in huis mag Albany echt geen probleem zijn. Winnaar: Oklahoma.

Michael Feith: Albany heeft in de American East veel gewonnen (15-1), maar Oklahoma is toch echt een maatje te groot. Toch jammer, want iedereen wil een team met een naam als de Great Danes ver zien komen. Winnaar: Oklahoma.

Justin Kevenaar: De Sooners zullen denk ik geen ploeg zijn om rekening mee te houden richting de Final Four, maar ze hebben wel een hele sterke fundering, geleidt door Buddy Hield. Dankzij die sterke basis zullen ze veel te sterk zijn voor de Great Danes van Albany. Winnaar: Oklahoma.

Frank Wielaard: De Sooners hebben verdedigen toegevoegd aan hun run and gun offense. De Great Danes zijn way to mediocre om Oklahoma te stoppen. Winnaar: Oklahoma.

Ook leuk om te lezen