Pierce verdedigt titel tijdens ‘3-point contest’

Door

Tijdens het All-Star weekend in Los Angeles zal Paul Pierce, forward van de Boston Celtics, zijn titel proberen te verdedigen in de ‘3-point contest’. Zijn tegenstanders zijn Celtics guard Ray Allen, Kevin Durant, forward van de Golden State Warriors, James Jones, forward van de Miami Heat, Dorell Wright, forward van de Golden State Warriors en Daniel Gibson, guard van de Cleveland Cavaliers.

Ray Allen staat op het punt om het record van gemaakte driepunter op zijn naam te zetten als Boston het donderdag opneemt tegen de Los Angeles Lakers. Reggie Miller, ex-speler van de Indiana Pacers, maakte 2560 driepunters in zijn 18-jarige carrière bij Indiana en staat daarbij op de eerste plaats aller tijden.

Allen, nu in zijn veertiende seizoen in de NBA, staat momenteel op 2559 driepunters. De kans dat het record zal worden verbroken is dus vrij groot. Tien jaar terug won Allen al eens de 3-point contest, toen hij nog bij de Milwaukee Bucks speelde.

In 1985 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De eerste winnaar was Larry Bird, legende van de Boston Celtics. Hij won het evenement in totaal drie keer en staat daarmee bovenaan de lijst van winnaars, samen met ex-Chicago Bulls speler Craig Hodges.

Jason Kapono houdt het record van meeste gemaakte driepunters in de constest met 25. Frappant: Michael Jordan heeft ook nog een record op zijn naam staan: hij scoorde er maar 5 in 1990 en dat is laagste aantal ooit gemaakt door een deelnemer tijdens het evenement.

Foto: http://69.16.188.117/

1 Reactie
  1. Darch 13 jaar ago

    Mijn hoogtepunt: Bird moet de moneyball maken voor de winst. Let op ’t moment dat hij de overwinning viert:

    http://www.youtube.com/watch?feature=youtube_gdata_player&v=mvzIPnfSaDI

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen