NBA Recap (131): Wade sterk in ‘emotionele zege’

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 131.

Philadelphia 76ers at Washington Wizards 76-97

Nené scoorde 16 punten, pakte 8 rebounds en de Washington Wizards boekten een sterke 97-76 overwinning op de Philadelphia 76ers. De ploeg van coach Doug Collins scoorden slechts 36 punten in de eerste helft en Evan Turner was met 11 punten de enige starter in de dubbele cijfers. Dankzij de nederlaag en de zege van Boston zijn de Sixers de leiding in de Atlantic Division kwijt en staan op een zevende plaats in het oosten.

Miami Heat at Toronto Raptors 113-101

Dwyane Wade en Chris Bosch scoorden beide 30 punten, Lebron James was goed voor 26 punten en de Miami Heat versloegen de Toronto Raptors voor de zevende keer op rij. Wade droeg zijn prestatie op aan zijn negen jaar jongere neefje die afgelopen donderdag in Chicago gewond raakte in een schietincident. “The biggest thing, the thing you thank God for, is that he’s healthy”, besloot Wade.

Denver Nuggets at Charlotte Bobcats 99-88

De wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Charlotte Bobcats verdienden niet de schoonheidsprijs. De Nuggets gingen met de overwinning aan de haal, ondanks 25 turnovers en 2 uit 17 vanachter de driepuntslijn. Aron Afflalo scoorde 19 punten en pakte 11 rebounds voor de Nuggets die de avond begonnen op een gedeelde zevende plaats in het westen met Utah en Houston. Gelukkig voor Denver leden de Jazz een nederlaag.

New York Knicks at Atlanta Hawks 90-100

Coach Mike Woodson keerde terug in zijn vertrouwde Atlanta en de Hawks waren niet bereid om hem en de New York Knicks met een overwinning naar huis te laten gaan. Joe Johnson noteerde 28 punten en Willy Green scoorde 15 van zijn 20 punten in het vierde kwart. De Hawks kregen de nodige defensive stops in de slotfase. De Knicks speelden opnieuw zonder Amare Stoudemire en Jeremy Lin.

Milwaukee Bucks at Cleveland Cavaliers 121-84

Bandon Jennings scoorde 28 punten en de Milwaukee Bucks kenden geen enkele moeite met de Cleveland Cavaliers: 121-84. De Bucks scoorden de eerste 16 punten van het tweede kwart en keken nooit meer achterom. Door de overwinning van Milwaukee en de nederlaag van de New York Knicks is de achterstand voor plaats acht in het oosten slechts 1,5 wedstrijden. Kyrie Irving scoorde 29 punten voor de Cavs.

Detroit Pistons at Chicago Bulls 71-83

Joakim Noah scoorde 19 punten en pakte 12 rebounds, Luol Deng was goed voor 20 punten en de Chicago Bulls versloegen de Detroit Pistons voor de veertiende keer op rij. De Pistons kwamen in het vierde kwart terug tot een achterstand van vier punten, maar de Bulls stelden orde op zaken door de laatste acht punten van de wedstrijd te maken.  De Bulls bezitten nog altijd het beste record in de NBA: 42-11.