Durant kleineert Wolves, Sixers verrassen Blazers

Oklahoma City Thunder v Atlanta HawksOp zijn minst een NBA-avondje die wat wenkbrauwen doet fronsen. Schitterende wedstrijden, persoonlijke hoogstandjes, verhitte kleedkamertoestanden en natuurlijk geruchten over een vertrek van Pau Gasol bij de Los Angeles Lakers. De Oklahoma City Thunder en Kevin Durant richtten zich liever op de wisselvallig presterende Minnesota Timberwolves. Na een schitterende wedstrijd raakte KD, speler van de maand in het Westen, de gamewinner met vier seconden op de klok: 115-111.

De wedstrijd had ook zomaar anders af kunnen lopen. Kort nadat Durant de 113-111 binnenjumpert en de klok nog maar op twee seconden staat, maakt OKC een fout op Kevin Love, die net aanlegde voor een driepunter. Verbazingwekkend genoeg mist hij de eerste twee pogingen. Zijn laatste mist hij bewust om eventueel nog een snelle score te kunnen maken. Echter, hij mist de ring, waardoor het OKC-bal wordt. Klungelig. Het paste prima in het beeld van de wedstrijd. Daarin scoorde Love nog wel dertig punten en veertien rebounds, maar ook zeven turnovers. Pekovic was met 31 punten, elf rebounds en nul turnovers iets zorgvuldiger.
durantGIF
De Wolves hadden de overwinning bij aanvang van het laatste kwart al in de tas, maar gaven het alsnog weg. In de laatste twaalf minuten scoorde OKC 38 punten, waaronder 23 voor Durant. Opmerkelijk, aangezien hij in zijn drie vorige wedstrijden slechts een totaal van vier punten scoorde in de vierde kwarten. Durantula zou uiteindelijk op 48 punten, zeven rebounds en zeven assists eindigen en daarnaast nog die belangrijke jumper raken om zijn team de nipte overwinning te schenken. Makkelijk gaat het allemaal echter niet zonder Russell Westbrook, hoewel Reggie Jackson leuk kan dunken.
jacksonGIF
Tip-Off
Zodra rookie Michael Carter-Williams in het veld staat voor de Philadelphia 76ers verandert alles in goud. Nadat het team de eerste veertien uitwedstrijden allemaal verloor, is er nu vier keer op rij gewonnen. Nu moesten zelfs de Portland Trail Blazers eraan geloven: 101-99. Na een krankzinnig slot met een comfortabele voorsprong geven de Sixers het nog bijna knullig weg met een slordige inbounce pass. De Blazers profiteren niet en beginnen langzaam hun onverslaanbaarheid kwijt te raken. Young scoorde dertig punten voor de Sixers, terwijl Aldridge met 29 punten het gros voor zijn rekening nam bij de Blazers.

Three Point Play
* Waar de Los Angeles Clippers-fans al voor vreesden, is bewaarheid geworden: zonder de geblesseerde Chris Paul wordt het een lastig verhaal. De wedstrijd tegen de San Antonio Spurs toonde dat prima aan. Bij de rust bedroeg de achterstand al 35 punten bij 70-35 voor de ervaren Spurs. In het laatste kwart kwamen de Clippers nog tot dertien punten achterstand, maar de ervaren rotten klaarden de klus. Eindstand: 92-116.
* Een spannende strijd verwacht je bij de New Orléans Pelicans tegen de Indiana Pacers. Echter, zonder Pelicans-scherpschutter Ryan Anderson was het op voorhand al een lastig verhaal. In het eerste kwart (27-15) is daar nog weinig van te merken. In de tweede helft maken de Pacers hun reputatie van slopers waar. Ze houden de Pelicans op slechts twaalf punten in het derde kwart en lopen comfortabel uit naar een 82-99 zege. Grote boosdoener is Paul George met 24 punten, tien rebounds en vijf assists.
* De hel is losgebroken binnen het team van de Milwaukee Bucks. De prestaties zijn dramatisch en ook de wedstrijd tegen de verrassende Phoenix Suns ging kansloos verloren. Zelfs zonder sterspeler Eric Bledsoe werden de arme Bucks opgerold met 100-116. Gerald Green gooide er wat leuke windmilldunkjes uit, Larry Sanders prutste weer en het dal werd nog wat dieper voor de Bucks. Het leverde wel een leuk kleedkamergevechtje op tussen Sanders en ploeggenoot Gary Neal. De journalisten arriveerden precies op tijd om de woorden van Neal op te vangen.

Stat of the Night
Kevin Durant: 42 MIN, 48 PTS, 7 REB, 7 ASS, 2 STL, 1 BLK, 3 TO, 16/32 FG, 4/9 3PM, 12/13 FT

Behalve de ruzie binnen de Milwaukee-squad was er ook nog deze wonderschone airball van Luke Ridnour.