Zack Greinke naar de Los Angeles Dodgers

Door

 

Zack Greinke
De Los Angeles Dodgers hebben werper Zack Greinke aan zich weten te binden. De transfervrije Greinke verdient de komende zes jaar 147 miljoen dollar. Dat is een record voor rechtshandige werpers. C.C. Sabathia van de New York Yankees kreeg in 2009 een contract voor 161 miljoen dollar en heeft het record van linkshandige werpers in handen.

Greinke komt over van de Los Angeles Angels, waar hij het laatste half jaar wierp. Eerder dit seizoen werd hij door een ruil overgenomen van de Milwaukee Brewers. Greinke startte zijn carrière bij de Kansas City Royals, waarmee hij in 2009 de Cy Young Award won voor beste werper.

Grootverdieners

Met Greinke hebben de Dodgers nu vier spelers onder contract die minstens twintig miljoen dollar per jaar verdienen. De andere drie spelers zijn outfielders Matt Kemp en Carl Crawford en eerste honkman Adrian Gonzalez. Die laatste twee spelers werden afgelopen seizoen overgenomen van Boston Red Sox.

Sinds de Dodgers in april zijn overgenomen door een investeringsgroep met onder andere basketballegende Magic Johnson trekken ze flink de portemonnee. De Dodgers hebben naar verwachting komend seizoen het duurste salarishuis in Major League Baseball op de Yankees na.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen