Lamar Odom maakt comeback in Spanje

Door

Los Angeles Clippers v Miami Heat

Er is eindelijk licht aan de tunnel waardoor Lamar Odom al lange tijd wandelt. De veelzijdige forward die met de Los Angeles Lakers twee titels won, trekt naar het warme Spanje om er zijn basketbalcarrière nieuw leven in te blazen. Odom tekende een contract voor twee maanden bij Laboral Kutxa, de nummer 9 uit de Spaanse topklasse. De 34-jarige Odom speelde voor het laatst bij de Los Angeles Clippers, in 2013.

Zowel de Lakers als de Clippers toonden afgelopen zomer interesse in de diensten van Lamar Odom. Door aanhoudende berichten over een drugsverslaving kwam er een (voorlopig) einde aan de spelerscarrière van de forward. In november toonden de Clippers en coach Doc Rivers opnieuw interesse maar ook toen gebeurde er niets. Daar wil Odom nu verandering in brengen en dat wil hij doen bij het Spaanse Laboral Kutxa, waar ex-NBA’er Andres Nocioni speelt. Ook José Calderon, Goran Dragic, Luis Scola en Tiago Splitter speelden voor de club.

Odom was op de dool sinds zijn vertrek bij de Lakers, waar hij in 2009 en 2010 telkens de NBA-titel won. Zowel bij de Dallas Mavericks als de Clippers liep het grandioos fout voor de 34-jarige forward. Misschien vindt hij bij de nummer negen (record 9-10) uit de Spaanse topklasse zijn basketballiefde helemaal terug. Het contract van Odom, goed voor 50,000 dollar per maand, bevat een clausule dat de forward tot het einde van het seizoen aan de Spaanse club kan binden.

Ook leuk om te lezen