NBA Update: Ferry trekt zich even terug, mening Shareef

Door

Indiana Pacers v Atlanta Hawks - Game Six

Atlanta is de plaats waar de bom is gebarsten. Eerst liet eigenaar Bruce Levenson in een email zich negatief uit over het zwarte ras. Daarna wist ook General Manager Danny Ferry het nieuws te halen door te zeggen dat Luol Deng “een klein beetje Afrika” in zich heeft.

Adam Silver heeft al laten weten dat dit niet een situatie is om Danny Ferry te ontslaan, alhoewel niet iedereen het daar mee eens was. In navolging op de reactie van Silver heeft Ferry zich voor een onbepaalde tijd teruggetrokken bij de Hawks. Ook laat hij in een eigen verklaring weten dat hij hulp voor zichzelf gaat zoeken om te leren van zijn fouten en om contact te zoeken met de ‘community’

Hier onder zie de uitleg en spijtbetuiging van Danny Ferry.

Shareef’s mening
Shareef Abdur-Rahim laat in een open brief weten wat hij vindt van de racistische uitlatingen van beide heren. “Het spel heeft kansen gecreëerd voor spelers zoals mij en Luol Deng. Kansen om onze familie te onderhouden en iets terug te doen aan de gemeenschap. Het idee dat Afrikanen leugenaars en bedriegers zijn is beledigend. Ik ben er trots op dat ik Afrikaans bloed in me heb.”

“Het persoonlijk contact met zowel Bruce Levenson als Danny Ferry is aangenaam. Alleen hun opmerkingen vormen een gebrek aan respect en gevoeligheid voor mensen met een andere achtergrond dan zijzelf,” aldus voormalig Hawks-speler Shareef Abdur-Rahim.

Drummond blijft zitten
Morgenavond om 9 uur ’s avonds zal Servië aantreden tegen de sterren van USA. Terwijl Servië nog aan het bijkomen is van de spannende wedstrijd van gisteren is Drummond opzoek naar nieuwe kwaliteiten.

Met een vrije worp percentage van 40% staat Andre Drummond niet bekend als een goede schutter. Toch blijkt hij het zittend en vanaf de helft van het veld veel beter te kunnen. Een aanrader voor aankomend seizoen!

Foto: Getty images

Ook leuk om te lezen