NBA Recap: Thunder in eigen huis onderuit tegen de Bulls

JimmyButler

De Chicago Bulls waren vanavond verrassend te sterk voor de Oklahoma City Thunder. In de Chesapeake Energy Arena werd het 96-105. Het betekende alweer de achtste nederlaag voor de Thunder tegen een team uit de Eastern Conference.

Chicago schoot uit de startblokken. De ploeg van coach Fred Hoiberg scoorde de eerste elf punten van de wedstrijd. In het tweede kwart werd het verschil zelfs veertien punten, maar mede dankzij een 15-3 run van de Thunder was de ruststand 52-54.

Ook in de tweede helft begonnen de Bulls weer sterk met acht opeenvolgende punten. Chicago zou uiteindelijk zestien punten meer scoren in het derde kwart (16-32). In de laatste twaalf minuten kwam Oklahoma City, mede dankzij drie driepunters van Anthony Morrow, nog een beetje in de buurt, maar het was niet genoeg. De Bulls trokken aan het langste eind en wonnen met negen punten verschil: 96-105.

Jimmy Butler werd met 23 punten de topscorer aan de kant van de Bulls. De shooting guard had daarnaast zes rebounds, vier assists en vier steals. Pau Gasol en Taj Gibson hadden beiden een double-double. De Spaanse center noteerde 21 punten, dertien rebounds, zes assists en twee blocks. Gibson was goed voor dertien punten en tien rebounds. Derrick Rose speelde ook een goede wedstrijd. Hij had negentien punten en vier rebounds.

Bij Oklahoma City zorgden Kevin Durant en Russell Westbrook wederom voor de meeste punten. De voormalig MVP van de NBA zette 29 punten, negen rebounds en zeven assists op het scorebord. Ook Westbrook was dicht bij een triple-double met 26 punten, acht assists en zeven rebounds. Daarnaast had de point guard zes steals en zes turnovers. Enes Kanter had met veertien punten en dertien rebounds een double-double.

Het betekende alweer de achtste nederlaag voor de Thunder tegen een team uit de andere conference. Oklahoma City is nu 14-2 tegen de Western Conference en 6-8 (!) tegen de Eastern Conference. De Bulls hebben nu zestien overwinningen en elf nederlagen en staan daarmee op de vijfde plaats in het oosten.