Denver pakt controversiële twaalfde zege op rij

Denver Nuggets – Chicago Bulls, 119-118 OT

Hoewel iedereen het over de winstreak van de Miami Heat heeft is er nog een team dat maar blijft winnen. In en tegen Chicago werd alweer de twaalfde wedstrijd op rij gewonnen. Door deze streak staat Denver nog maar een halve wedstrijd achter op de nummer drie plek in de Western Conference. Chicago speelde nog altijd zonder Rose en staat zesde in de Eastern Conference.

De twaalfde overwinning van Denver was een controversiële. In reguliere speeltijd was de stand met nog dertien seconden te spelen gelijk. De Nuggets krijgen de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen maar Ty Lawson raakt niet eens de ring. In overtime wordt de wedstrijd pas echt controversieel. Met minder dan een minuut nog te spelen is het Koufos die een basket scoort, maar uit de herhaling blijkt dat dit eigenlijk basket interference is. Met nog acht seconden op de klok zet Andre Iguodala met een driepunter de Nuggets op een punt voorsprong. Het laatste balbezit van de wedstrijd is voor Chicago. Marco Bellineli schiet, mist, maar Joakim Noah pakt in de ogen van Chicago de naast de ring om te scoren. De scheidsrechters zeggen dat het, dit keer wel, basket interference is. Geen punten voor Chicago en de overwinning voor Denver.

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers, 100-101

In achtervolging op de Los Angeles Lakers heeft Portland zichzelf een slechte dienst bewezen. Door het verlies van gister is de achterstand op een plek in de playoffs 3.5 wedstrijd. De Blazers gaven zich echter niet snel gewonnen, bijna de hele wedstrijd ging gelijk op. In het derde kwart had Philadelphia een voorsprong van dertien punten en toen leek het gespeeld. Maar met nog zeven seconden te gaan, en één punt voorsprong voor de 76ers, struikelt Jrue Holiday over de voeten van een teamgenoot, waardoor Portland de kans krijgt om alsnog de wedstrijd te winnen. LaMarcus Aldrigde, 32 punten en veertien rebounds, mist echter. Deze turnover van Holiday was zijn enige van de wedstrijd. Hij had 27 punten, acht rebounds en zes assists. Damian Lillard toonde weer eens aan waarom hij hardnekkig genoemd wordt als Rookie of the Year: 27 punten, zeven rebounds en zeven assists.

Washington Wizards – Charlotte Bobcats, 114-119

Het duel in de onderste regionen van het oosten. Washington had zijn laatste drie wedstrijden met John Wall gewonnen. Hij deed het tegen Charlotte ook weer goed met 25 punten en vijf assists. Maar dat was niet genoeg om de overwinning te behalen met de Wizards. In het vierde kwart hadden de Bobcats een 12-0 run en dat betekende een overwinning voor Charlotte. Topscorer in de wedstrijd was niet John Wall, maar zijn tegenstander Gerald Henderson. Henderson kwam tot 27 punten en acht assists.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers, 111-90

De Cavaliers hebben thuis tegen Indiana voor de derde keer op rij verloren. Al snel bleek het een kansloze missie. Toen de spelers richting de kleedkamers vertokken was het verschil al veertien in het voordeel van de bezoekers, een kwart later was het verschil 24. Tristan Thompson was nog het best in vorm met twintig punten en elf rebounds. Bij de Pacers waren er vijf spelers in de dubbele cijfers, waarbij Gerald Green met twintig punten de meeste had. Tyler Hansbrough had een double-double: achttien punten, elf rebounds.

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks, 127-113

Voorafgaand aan deze wedstrijd was Atlanta al drie wedstrijden niet verslagen. Ze klommen op naar de vijfde positie in de Eastern Conference, met uitzicht op meer. Mavericks waren, en zijn, nog altijd op jacht naar een positie die recht geeft op een plek in de playoffs. Ze door de overwinning in en tegen Atlanta drie wedstrijden achter op de achtste plek. Dat Dallas met een missie naar Atlanta kwam was wel duidelijk, na drie kwarten te hebben gespeeld stond het schotpercentage van de Mavericks op 60%. Met 24 punten, tien uit veertien, was Darren Collison de leider in de wedstrijd qua scores. Nowitzki kwam tot 22.Bij de Atlanta Hawks had Al Horford met zestien punten en elf rebounds een double-double.