Lakers verliezen in Phoenix, concurrentie loopt niet in

Door

1recap1Los Angeles Lakers – Phoenix Suns, 76-99

De Lakers speelde hun derde wedstrijd zonder Kobe Bryant. De eerste twee werden gewonnen, maar in en tegen Phoenix gingen de Lakers kansloos onderuit. Het verlies had gevolgen kunnen hebben voor de achtste plek in de Western Conference, maar het grootste gedeelte van de concurrentie verloor ook waardoor de schade nihil blijft. Voor Phoenix zit het seizoen er na het reguliere seizoen zo goed als zeker op, alleen in theorie zouden zij zich nog kunnen plaatsen voor het naseizoen.

Dat Kobe werd gemist is wel duidelijk, de Lakers scoorde slechts 76 punten. Steve Nash was met negentien de topscorer. In het vierde kwart, wanneer Bryant op zijn best is, kwam Los Angeles tot niet meer dan tien punten. De Suns maakte er 28 en de wedstrijd was gespeeld. Dwight Howard kwam nog wel tot een double-double met zestien punten en elf rebounds maar had voor zijn zestien punten wel achttien pogingen nodig. Bij Phoenix had Wesley Johnson veertien punten en negen rebounds. Met twaalf punten en tien assists had Goran Dragic wel een double-double.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons, 119-82

Detroit had tot de wedstrijd tegen Brooklyn al acht wedstrijden op rij verloren. Thuis tegen de Nets konden de Pistons ook geen vuist maken, het werd de negende verliespartij op rij. Het verschil van 37 punten geeft al aan dat het nooit echt een wedstrijd geweest is. Bij de Brooklyn Nets was Deron Williams natuurlijk de leider qua scores, ook van de wedstrijd overigens. Hij had 31 punten en daarnaast nog vijf assists. Bij de Pistons had Greg Monroe een keer geen double-double: Zeventien punten en zeven rebounds. Will Bynum scoorde er voor Detroit ééntje meer. Hij had achttien punten en zes assists.

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies, 77-92

Zeven andere teams ondervonden al eerder dat het moeilijk is om in Memphis te winnen van de Grizzlies. Ook Minnesota lukt het niet. Door deze overwinning staan de Grizzlies nog maar een halve wedstrijd achter de nummer drie van de Western Conference, de Los Angeles Clippers. Voor Minnesota is het seizoen gespeeld, zij kunnen alleen in theorie de playoffs nog halen. Bij Memphis eindigde vier van de vijf staters gister in de dubbele cijfers, bij Minnesota waren dit er geen. Bij de T-Wolves was het Alexey Shved die met twaalf punten het meest van zijn team had. Bij de Grizz was de topscorer Mike Conley met twintig. Tayshaun Prince had twaalf punten en veertien assists.

Golden State Warriors – New Orleans Hornets, 93-72

In het begin van de wedstrijd zag het er naar uit dat New Orleans er echt een wedstrijd van ging maken, maar na het tweede kwart was die kans al verkeken. De hekkensluiter in het westen verloor voor de vierde keer op rij. Golden State aan de andere kant won voor de tweede keer achtereen. Zij staan op een zesde plek en zijn zo goed als zeker van de playoffs. Bij de Hornets was Ryan Anderson topscorer met 21 punten. Anthony Davis had er zestien. Maar de echte scorers zaten bij de tegenstander. Golden States David Lee had een double-double met twintig punten en elf rebounds. Topscorer van de wedstrijd was Curry met dertig punten.

New York Knicks – Utah Jazz, 90-83

Nadat de met blessures geplaagde Knicks hun laatste vier wedstrijden op rij hadden verloren werd er nu een belangrijke overwinning behaald in en tegen Utah. Bij New York speelde naast Anthony en Stoudemire ook Tyson Chandler niet mee tegen de Jazz. In de Eastern Conference staat New York ondanks de slechte reeks nog wel op een derde plek. Utah liet een kostbare kans liggen om op gelijke hoogte te komen met de Los Angeles Lakers en de achtste plek in het westen. Gorden Hayward was wel voor de tweede wedstrijd op rij de topscorer van de Jazz. Hij had zeventien punten. Al Jefferson had met elf rebounds en tien punten een double-double. J.R. Smith startte op de bank, maar kwam toch nog tot twintig punten. Het meest van de wedstrijd.

Ook leuk om te lezen