Heat moeizaam langs Celtics voor zege 23

1recap1
De Miami Heat is door een zwaarbevochten 105-103 zege op de Boston Celtics het eerste team sinds de Los Angeles Lakers in december 1971 dat 23 achtereenvolgende duels heeft gewonnen. De Lakers stoomden door naar een recordaantal van 33 overwinningen. De Heat hebben een relatief makkelijk resterend schema -de komende vier duels tegen Cavaliers, Pistons, Bobcats en Magic- maar uitwedstrijden tegen de Chicago Bulls en San Antonio Spurs op weg naar dat record zijn twee verraderlijke duels op het programma.

Zoals verwacht had Miami het moeilijk tegen de Celtics. De ploeg miste in de geblesseerde Kevin Garnett een van zijn belangrijkste spelers, en natuurlijk was ook de langer geblesseerde Rajon Rondo niet aanwezig. De Heat werden in het eerste kwart overdonderd door de energie van de Celtics, die na twaalf minuten op een 31-19 voorsprong stonden. Het enthousiaste publiek was vanaf de eerste seconde enorm betrokken bij de partij en zorgde voor een echte play-offsfeer in de TD Garden.

In het tweede kwart liepen de Celtics onder aanvoering van een weergaloze Jeff Green, die een career-high van 43 punten noteerde, uit naar een voorsprong van zeventien punten. Bij rust aan had Miami de achterstand echter teruggebracht tot zes punten. Maar ook na rust had Boston het betere van het spel en met negen minuten op de klok in het vierde kwart leidde de thuisploeg met tien punten. Met LeBron James, die goed was voor 37 punten, 12 assists en 7 rebound, terug in de ploeg kwam Miami in de slotfase echter langszij. Met nog tien seconden op de klok besliste James de wedstrijd aanvallend met een raak jump schot en Shane Battier verdedigend met een blok op een lay-up van Green.