Honkslagdroom Ichiro komt uit

Door

Ichiro Suzuki knuppelde dinsdagavond zijn 2500ste hit binnen. De 38-jarige rechtsvelder bereikte deze mijlpaal relatief snel. Slechts drie spelers hadden minder dan 1817 wedstrijden in de MLB nodig dan de Japanner.

De linkshandige slagman was dinsdag tegen Arizona Diamondbacks terug in de line-up in van Seattle Mariners. Manager Eric Wedge besloot de veteraan maandag op de bank te houden. Ichiro kent geen geweldig seizoen en zijn coach besloot hem wat rust te gunnen.

Een dagje niet ballen werkte blijkbaar goed. Weer terug in de lead off spot sloeg hij 4 uit 5, waaronder twee doubles. Hij kwam twee keer over de thuisplaat en voegde twee RBI’s toe in de met 12-9 gewonnen partij over de D-Backs in tien innings. En in zijn eerste beurt in het slagperk pakte hij meteen de mijlpaal.

,,Als je me nu vergelijkt met toen ik hier net kwam kijken in 2001, dan had ik nooit kunnen zeggen dat ik 2500 hits zou halen. De mensen hadden me toen voor gek verklaard. Als ik nu terugkijk, dan komen dromen wel degelijk uit”, verklaarde de gevierde Mariner zelf.

Voordat Suzuki naar de majors kwam, was hij actief in zijn thuisland. Daar knuppelde hij ballen ook met gemak het veld in; getuige de 1278 hits die hij op z’n naam schreef. ,,Dit is een geweldige prestatie”, jubelde Wedge. ,,En hij heeft het veel sneller bereikt dan de meesten. Het is het bewijs van zijn constantheid gedurende zijn carrière.”

Na 7735 at bats in 1817 wedstrijden kwam Suzuki’s teller op 2500 – inmiddels 2503. Al Simmons was degene die de minste potjes in The Big Show nodig had: 1784. Hij wordt op de voet gevolgd door Ty Cobb met 1790 en George Sisler die daar 1808 wedstrijden over deed.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen