Percy Harvin wil weg uit Minnesota

Door

Percy Harvin heeft woensdag de Minnesota Vikings gevraagd om hem te traden. De wide receiver is ontevreden over zijn salaris en zou ook een grotere rol binnen de aanval zoeken.

Harvin weigerde vandaag met lokale journalisten te spreken, maar gaf gisteren al aan niet blij te zijn met zijn situatie. De kans lijkt echter klein dat de Vikings gehoor zullen geven aan de eis van de jonge NFL ster. Hij heeft nog een tweejarig rookie contract en zal in die periode slechts 2.4 miljoen dollar verdienen. Daarnaast is Harvin na Adrian Peterson de belangrijkste speler van de Vikings.

In drie seizoenen ving Harvin 218 ballen voor 2.625 yards en 17 touchdowns. Daarnaast gebruikte het team hem als een rusher en een returner, waar hij ook zijn kansen wist te benutten. Hij heeft 587 rushing yards (3 TDs) en 2.609 return yards (4 TDs) achter zijn naam staan.

Enkel zijn prestaties zouden genoeg redenen moeten geven voor een verbeterd contract, maar de Vikings zullen eerst nog wel even toekijken voordat ze hun portemonnee openen. Harvin staat namelijk bekend als een onvolwassen speler en heeft in zijn carrière al meerdere malen problemen gehad met migraines die hem aan de kant hielden. Ook lijkt het alsof Minnesota een dergelijke situatie al aan had zien komen. Het team selecteerde twee receivers, Jarius Wright en Greg Childs (allebei van Arkansas), in de afgelopen NFL Draft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen