Brazilië opent met winst

Door

 

Het Olympisch basketbaltornooi voor mannen is onderweg! Om half vier speelt Team USA tegen het Frankrijk van Tony Parker maar ondertussen behaalde een ander topland, Brazilië, een mooie overwinning tegen het altijd lastige Australië.

De wedstrijd ging constant op en neer. De Brazilianen hadden vooral onder leiding van Leandro Barbosa, die nog altijd geen team heeft voor volgende seizoen, meestal het overwicht. Maar bij de rust stonden ze amper één punt voor omdat Australië bleef aanklampen.

Aan het begin van het derde kwart duwde Brazilië door. Door een run van 10-2, met zes punten van Barbosa, stuwden de Brazilianen hun voorsprong naar elf punten. Toen was echter het moment van David Anderson gekomen. De ex-speler van onder andere de Raptors en Hornets bracht met veertien punten Australië terug tot op twee punten met nog amper 29 seconden op de klok. Maar twee vrijeworpen van Marcelinho Huertas stelden de zege veilig voor Brazilië. Eindstand: 75-71.

Man van de match was Huertas met vijftien punten en tien assists. Barbosa tekende voor zestien punten, Anderson Varejao voor twaalf punten en zeven rebounds, Nêne voor tien punten en zeven rebounds, en Tiago Splitter voor zeven punten en zeven rebounds. Bij Australië was Patrick Mills goed voor achttien punten en vier assists, Joe Ingles voor vijftien punten en Anderson voor veertien punten en acht rebounds.

In de openingswedstrijd eerder op de dag won het verrassende Nigeria met 60-56 van Tunesië. Beide teams maakten hun debuut op de Spelen. Beste speler was Hornetsforward Al-Farouq Aminu. Hij tekende voor vijftien punten, negen rebounds, twee steals en één blok. Ike Diogu was goed voor dertien punten en tien rebounds.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen