Team USA laat niets heel van Frankrijk

Door

 

Mochten er nog enige twijfels bestaan over de capaciteiten van Team USA, die werden één voor één de kop ingedrukt. De Amerikanen domineerden tegen outsider Frankrijk van begin tot einde en wonnen met comfortabele 98-71 cijfers. Topscorer was Kevin Durant. Hij tekende voor 22 punten en negen rebounds.

Even spannend

De Amerikanen gingen furieus van start. Hun defense was uitmuntend en het duurde meer dan anderhalve minuut alvorens Frankrijk op het scorebord kwam via een jumper van Michael Gelabale, ex-speler van de Seattle Supersonics. Team USA hield een constante voorsprong van om en bij de vijf punten aan met een mix van inside en outside scoring.

Maar Spursguard Tony Parker liet zien waarom hij de ster van zijn team is. Met een ongekende snelheid passeerde hij de defense om keer op keer in de paint te geraken. Ondertussen begon Team USA jumpers te missen en door een driepunter op de buzzer van Yannick Bokolo werd de voorsprong van de Amerikanen gereduceerd tot amper één punt.

Coach K moet zijn mannen een serieuze speech gegeven hebben want tijdens het begin van het tweede kwart waren ze opnieuw superieur, zowel offensief als defensief. De passing werd beter, er werd weer meer inside gespeeld en de Fransen werden onder immense druk gezet. LeBron James zette alles in beweging met zijn eerste drie punten van de wedstrijd. Kobe Bryant en Chris Paul gaven Team USA een voorsprong in de dubbele punten. Na iets meer dan drie minuten maakte Florent Pietrus, de oudere broer van Celticsguard Mickaël, een einde aan tien onbeantwoorde punten.

Veel hielp het echter niet. Via een sterke Kevin Love en een onstopbare Kevin Durant liep Team USA stelselmatig weg van Frankrijk. Bij de rust stonden de Amerikanen zestien punten voor. Durant was topscorer met vijftien punten.

Geen twijfels

Ook na de rust konden Tony Parker en zijn Fransen geen vuist maken. De Amerikanen knalden meteen twee driepunters binnen en leidden na een korf van Tyson Chandler met 22 punten. Tegen het einde van het kwart was het verschil zelfs 27 punten. De Fransen waren de wanhoop nabij.

Het vierde kwart bleek een maat voor niets. Frankrijk had al lang begrepen dat Team USA een aantal maten te groot was en kon ook met een hoop driepuntpogingen geen blow-out vermijden.  De grootste sterren van Team USA waren ondertussen al van het veld gehaald. Een wijze beslissing van Coach K met het oog op de volgende wedstrijden. De Amerikanen maakten er dan maar een kleine show van. Tyson Chandler maakte een mooie alley-oop af en ook Anthony Davis mocht even opdraven.

Naast Kevin Durant waren ook Kevin Love (14) en Kobe Bryant (10) goed voor dubbele punten. LeBron James scoorde amper acht punten maar had wel vijf rebounds en acht assists. Bij Frankrijk was Ali Traore topscorer met twaalf punten. Tony Parker tekende voor tien punten maar amper één assist en vier balverliezen.

De Amerikanen bliezen dus alle twijfels simpel weg. Volgende tegenstander, nu dinsdag, wordt Tunesië. Frankrijk speelt dan de topper tegen Argentinië.

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen