Scherzer gooit zijn tweede no-hitter van het seizoen

Door

920x920

Max Scherzer heeft zijn seizoen briljant afgesloten door afgelopen nacht tegen de New York Mets zijn tweede no-hitter van 2015 te gooien. Als derde honkman Yunel Escobar geen error had gemaakt, was het publiek getuige geweest van een perfect game.

Voor de Mets heeft het ook implicaties. Zij verloren thuisvoordeel in de play-offs en vliegen naar Los Angeles voor de eerste twee wedstrijden tegen de Dodgers in de NLDS. De ploeg uit NY zal het verlies snel moeten vergeten en zich op moeten maken voor een afspraak met Clayton Kershaw en Zack Greinke, de twee aces van LA.

Scherzer evenaarde met zijn dominante prestatie het record aantal strikeouts in een no-hitter, dat op naam stond van Texas-legende Nolan Ryan. Liefst zeventien keer liep een speler van de Mets gefrustreerd terug de dugout in met een strikeout achter zijn naam. De 17 K’s zijn eveneens een Nationals record voor strikeouts in een wedstrijd en Scherzer is één van de zes werpers in de MLB historie met twee no-no’s in één seizoen.

Zijn eerste no-hitter gooide hij tegen de Pittsburgh Pirates. Ook in die wedstrijd had hij een grote kans op een perfect game, ware het niet dat hij in de negende inning een slagman raakte en de perfect game op een lullige manier verloor.

Tegen de Mets in Citi Field was de fastball van Scherzer uiterst dodelijk. Er zat een hoop beweging in en de bal kwam vaak met 96 mph richting de plaat zoeven. Een ander wapen dat hij mee had genomen was de changeup. Met 84 mph zat er maar liefst 12 mph verschil tussen de twee worpen, die vanaf de heuvel voor de slagmannen op dezelfde manier richting de plaat komen. De changeup dook voor aankomst bij de thuisplaat nog een klein stukje naar beneden, waardoor de Mets kansloos waren.

Dankzij de no-hitter fleurde Scherzer zijn seizoen wat op, want in de maand augustus noteerde hij een 6.43 ERA en namen de Washington Nationals een duikvlucht in de National League. De werper stond zelfs 27 homeruns toe in 2015, een ongekend groot aantal voor een werper van zijn status.

Zijn statistieken voor het gehele seizoen: een win-loss record van 14-12, 2.79 ERA en maar liefst 276 strikeouts. Scherzer zelf weet dat hij nog veel beter kan:

“There are ways I can be better. I was a better pitcher in 2015 than I was in ’14. I can do more things with the baseball.. I feel all of my pitches are better, byt I still have room for improvement. I gave up a bunch of home runs in the second half—something I have to improve upon in 2016. “

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen