Sutter leidt Penguins in slotfase langs Bruins

Pittsburgh Penguins v Toronto Maple Leafs

De Pittsburgh Penguins hebben in eigen huis een 2-3 overwinning op de Boston Bruins behaald. De bezoekers hadden gedurende 53 minuten de wedstrijd volledig in handen, maar moesten in de laatste 7 minuten het hoofd buigen.

Gedurende de eerste twee periodes maakten de Bruins indruk met hun defensieve spel. Weliswaar moesten wij meer schoten toestaan dan de thuisploeg, maar echt gevaarlijk werden de Penguins nooit. Offensief waren de Bruins in de eerste periode wel succesvol via goals van Zdeno Chara en Tyler Seguin in de eerste periode.

In de laatste periode schoten de Penguins wederom veel op doel, maar deze keer met meer succes, al liet dat wel lang op zich wachten. Topscorer Chris Kunitz brak de ban met nog ruim zes minuten te spelen en 51 seconden later was Brandon Sutter de tweede Penguin die doelman Anton Khudobin wist te verschalken.

Drie minuten later maakte diezelfde Sutter met een identiek schot zelfs 2-3. De aanvaller profiteerde van puckverlies van Zdeno Chara en besliste daarmee het duel enigszins onverwacht in het voordeel van de Penguins. De Penguins blijven hiermee op een tweede plaats in de Eastern Conference staan, de Boston Bruins volgen op een vierde plaats met een punt achterstand.