Canucks roepen Blue Jackets een halt toe

Door

Vancouver Canucks v Anaheim Ducks

Bijna stiekem hadden de Columbus Blue Jackets een reeks overwinningen ter grootte van 5 wedstrijden neergezet, maar die reeks is door toedoen van de Vancouver Canucks ten einde gebracht. Daar was wel een shootout voor nodig, waardoor de Blue Jackets nog wel een punt pakten en zodoende voor de achtste wedstrijd op een rij minstens een punt pakten.

Vroeg in de tweede periode bracht Mark Letestu de Blue Jackets op het goede spoor door zijn eigen rebound binnen te tikken. Jason Garrison bracht de bezoekers aan het einde van dezelfde periode weer op gelijke hoogte. Meer doelpunten vielen er ook niet meer.

In de shootout scoorde Mason Raymond het enige doelpunt namens de Canucks, waarmee zij zichzelf nu terugvinden op een derde plaats achter de Chicago Blackhawks en de Anaheim Ducks met 30 punten uit 25 wedstrijden. De Columbus Blue Jackets staan ondanks hun goede serie pas 13de, met een achterstand van 3 punten op de Minnesota Wild op de achtste plaats. Het verschil tussen de Canucks en de Blue Jackets is slechts 5 punten, waarmee het ongekend spannend is in de Western Conference.

In die spannende strijd wisten de St. Louis Blues (2-4 tegen de Sharks), de Nashville Predators (4-0 tegen de Dallas Stars), de Edmonton Oilers (4-0 tegen Colorado) en de Phoenix Coyotes (2-5 tegen de Kings) goede zaken te doen. De Anaheim Ducks verkleinden hun achterstand ten opzichte van de Blackhawks met een 2-1 overwinning in Minnesota.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen