Mike Babcock kiest voor Toronto Maple Leafs

Door
Mike Babcock na de Stanley Cup winst met Detroit Red Wings
Mike Babcock na de Stanley Cup winst met Detroit Red Wings

Mike Babcock heeft de knoop doorgehakt over zijn toekomst. De succesvolle coach van Detroit Red Wings zal vanaf komend seizoen, verrassend, de ploeg van Toronto Maple Leafs onder zijn hoede nemen. Naar verluidt tekent ‘Babs’ een contract voor 8 seizoenen dat hem de best betaalde coach ooit maakt met een salaris van 50 miljoen dollar.

Mike Babcock had een aflopend contract bij de Red Wings. Nadat hij in Detroit het groene licht kreeg van GM Ken Holland om met andere teams te gaan praten, werd er fel gestreden om de handtekening van de gelauwerde coach te bemachtigen. De laatste 48 uur doken er steeds andere kanshebbers op; uiteindelijk leek de coach te kiezen voor Buffalo of toch opnieuw Detroit. Een daverende verrassing dat de 52-jarige trainer kiest voor de Maple Leafs.

De Maple Leafs halen met Babcock een coach in huis die geroemd wordt om zijn linecombinaties en wedstrijdtactieken. Teams van Babcock staan bekend om techniek in plaats van brute kracht. Iets dat in Toronto de laatste jaren ontbreekt. Het afgelopen seizoen eindigden de Maple Leafs met 68 punten in de kelder van de NHL. Er ligt een flinke uitdaging te wachten op Babcock.

Over de opvolging in Detroit wordt ook druk gespeculeerd. Volgens insiders is Jeff Blashill een grote kanshebber. Blashill kan bogen op 1 jaar NHL ervaring als assistent coach van Babcock. Sinds 2012 leidt hij het opleidingsteam van Detroit, de Grand Rapids Griffins. Hij won in 2013 de Calder Cup en staat met zijn ploeg dit seizoen in de Conference Finals. De vraag is of Ken Holland het aandurft om de, op NHL gebied, onervaren coach aan te stellen. To be continued.

1 Reactie
  1. Richard99 7 jaar ago

    Fantastisch nieuws voor de Maple Leaf fans, Een club met zoveel history dat het weer eens tijd wordt voor succes.
    Dan hopelijk geen blauwe maandag succes maar 1 van de teams die strijden om Lord Stanley.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen