Jongensdroom rookie Anton Forsberg komt uit!

Door

PicsArt_01-02-09.39.25

NHL Play of the Day. Elke dag lezen jullie alle actie in onze recaps, maar wij zetten graag één speler, één team of briljante actie in onze spotlights. De play of the day van vandaag is:

Rookie Anton Forsberg: a dream comes true!

Ok. Iedere jonge ijshockey speler droomt van de NHL. Zo ook rookie goalie Anton Forsberg van Columbus Blue Jackets. Vannacht speelden de Jackets tegen de Washington Capitals, toevallig de beste ploeg van de NHL op dit moment. Forsberg is doelman bij de AHL ploeg van Columbus, Lake Erie Monsters, maar werd opgeroepen door Columbus om als backup van McElhinney te dienen. De keepersspullen van Forsberg kwamen pas in de middag aan in de Nationwide Arena van Columbus.

Het is overtime, 4-4, en amper een minuut onderweg gaat McElhinney onderuit en blesseert zich. Forsberg moet als een speer een warming-up op het ijs doen en een poging doen om de punten veilig te stellen. Tot overmaat van ramp krijgt Washington een powerplay. 6 saves verder in overtime haalt Columbus wonder boven wonder de shootouts.

Daar staat Columbus op een 2-1 voorsprong en komt Caps speler Backstrom op je af. Bij een save wint Forsberg het duel voor Columbus. En dat doet hij! Forsberg is de allereerste goalie in de geschiedenis van de NHL die het ijs betreedt na de reguliere speeltijd en de zege pakt voor zijn ploeg.

Anton Forsberg; dreamcatcher!

Tot morgen!

Ook leuk om te lezen