Blessureleed blijft Pittsburgh Penguins achtervolgen

Door

Het zit de Pittsburgh Penguins dit seizoen niet mee wat blessures betreft. De huidige nummer 4 van de Atlantic Division is sterspelers Jordan Staal en James Neal weken kwijt met blessures aan knie en voet.

James Neal moet voor onbepaalde tijd toekijken met een gebroken voet. Hij liep zijn blessure op nadat hij geraakt werd door een schot in de wedstrijd tegen de New Jersey Devils zaterdagavond. Neal is topscorer van de Penguins dit seizoen met 21 doelpunten.

Jordan Staal moet 4 tot 6 weken langs de kant toekijken met een knieblessure, nadat hij vrijdagavond in de wedstrijd tegen de New York Rangers met de knie van Mike Rupp in aanraking kwam. Staal wordt gezien als een belangrijke kracht in de PK voor de Pittsburgh Penguins.

 

Ook Craig Adams moet enige tijd toekijken met een blessure, maar de ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk. Hij raakte vandaag geblesseerd tijdens de training en zijn blessure wordt morgen verder bekeken.

De Penguins missen dit seizoen sowieso veel spelers door blessureleed. Captain Sidney Crosby speelde dit seizoen pas 8 wedstrijden en daar lijkt het ook bij te blijven. Daarnaast is ook verdediger Kristopher Letang al langere tijd uitgeschakeld.

Eerder dit seizoen stonden ook andere sterkhouders als Zbynek Michalek, Evgeni Malkin en Paul Martin al langs de kant met blessures.

Foto: http://www.post-gazette.com/

Ook leuk om te lezen