NFL coaching carrousel komt op gang

Door

Voor het meerendeel van de NFL franchises is het seizoen van 2011 reeds ten einde. Van de torenhoge verwachtingen die meenigeen ploeg aan het begin van het seizoen had is in sommige gevallen weinig terecht gekomen.  Gedurende het jaar werden tal van coaches en coordinators ontslagen, waardoor de beruchte coaching carousel langzaam op gang begint te komen. Sport Amerika komt met een overzicht:

– Volgens ESPN staan de Kansas City Chiefs op het punt om Romeo Crennel te benoemen als opvolger van Todd Haley. Onder Crennel’s leiding wisten de zwalkende Chiefs nog twee van hun laatste drie wedstrijden te winnen, waaronder de upset van het jaar tegen de Green Bay Packers. Crennel diende onder Haley als defensive coordinator en was eerder eindverantwoordelijke bij de Cleveland Browns.

– Todd Haley, op zijn beurt, staat voor een terugkeer naar voormalig werkgever Arizona. Daar was hij eerder twee jaar in dienst als offensive coordinator, een taak die nu wordt ingenomen door Mike Miller. De Cardinals liepen voor het tweede seizoen op rij de playoffs mis. Toen Haley de aanval van Arizona onder zijn hoede had schopte Arizona het nog tot de Super Bowl.

– Na het ontslag van Steve Spagnuolo is een van de betere DC’s in de NFL opeens beschikbaar. Tegenstanders traden ooit met knikkende knieën aan toen hij leiding gaf aan de verdediging van de New York Giants. Pass rushers als Justin Tuck, Osi Uyemniora en Michael Strahan waren immens succesvol in zijn schemes. Eerder werkte Spagnuolo voor de Eagles, die wel geinteresseerd zouden zijn in een hereniging.

– Spagnuolo is niet de enige St. Louis Rams coach die op zoek is naar nieuw emplooi. Hoewel het contract van OC Josh McDaniels nog doorloopt lijkt de voormalige hoofdcoach van de Denver Broncos evenals collega Todd Haley voor een terugkeer op het oude nest te staan. Adam Schefter deelt op Twitter mede dat McDaniels al tijdens de playoffs langs de zijlijn zal staan in New England, en vanaf volgend seizoen zijn oude rol als OC weer op zich zal nemen. In 2007 braken zowel Tom Brady (50) als Randy Moss (22) het record voor touchdowns op hun positie, mede dankzij McDaniels.

– Jeff Fisher zal niet te lang meer thuis hoeven te zitten. De voormalige coach van de Tennessee Titans wordt bekoord door zowel de Rams als de Miami Dolphins, die Tony Sparano in december de laan uitstuurden.

– Het lijkt er voorlopig echter op dat de Rams de beste kansen maken op Fisher, waardoor de Dolphins elders op zoek moeten. Geen plek ligt meer voor de hand dan Green Bay. De Dolphins vragen zich af hoe groot het aandeel van OC Joe Philbin is geweest in het succes van Aaron Rodgers, en hebben hem uitgenodigd voor een goed gesprek.

– Raheem Morris kan ook niet lang meer van zijn rust kunnen genieten. Morris werd vorige week ontslagen na een dramatisch seizoen in Tampa Bay, maar solliciteerde de afgelopen dagen in Minnesota voor de positie als defensive coordinator bij de Vikings. Beide partijen zijn dichtbij een akkoord.

 

Ook leuk om te lezen