Upgrade Dolphins’ stadion via referendum

Door

Discover BCS National Championship - Notre Dame v AlabamaDe Miami Dolphins zijn akkoord gegaan met een lokaal referendum over hun plan om met belastingcenten hun stadion te upgraden. De Dolphins denken dat een positieve uitslag in Miami-Dade County kan helpen bij uiteindelijke toestemming van de staat Florida. Team eigenaar Stephen Ross verzette zich eerder nog tegen een volksraadpleging. Het kostte volgens hem te veel tijd. De verandering in inzicht komt doordat politici lieten weten de stadionupgrade niet meer als prioriteit te zien dit jaar. De kans op toestemming in Tallahassee neemt daardoor behoorlijk af.

400 miljoen dollar
De upgrade aan Dolphins’ stadion zal naar verwachting ongeveer 400 miljoen dollar moeten kosten, en Ross heeft al toegezegd daar minimaal 201 miljoen van op te hoesten. Het referendum zal bij de bevolking in het zuiden van Florida wel wat te weeg brengen, aangezien er veel kritiek was bij de bouw van het nu éénjarige Miami Marlins ballpark, dat voor verreweg het grootste gedeelte met belastinggeld is gebouwd. Volgens de Dolphins is de upgrade noodzakelijk om het stadion in de race te houden voor grote evenementen zoals de Super Bowl en de college football’s championship wedstrijd. Een deal zou de Dolphins tot minimaal 2034 in Zuid-Florida houden.

Kritiek
Het plan voor de stadionupgrade behelst ondermeer 3600 nieuwe zitplekken dichterbij het veld, verbeterde voorzieningen en een extra luifel boven de hoofden van de toeschouwers die ze moet beschermen tegen zowel zon als regen. Publiek geld zou onder andere moeten komen uit een subsidie van de staat van ongeveer drie miljoen dollar en een verhoging van de belasting op hotelovernachtingen in Miami-Dade County. De Miami Hurricanes spelen hun wedstrijden ook in het 25-jaar oude stadion en staan achter het plan. De Dolphins hopen de stemming te houden voor 22 mei, wanneer de NFL waarschijnlijk de gastheer voor de Super Bowl in 2016 kiest. Die strijd gaat tussen Miami en San Francisco.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen