Clippers winnen in spectaculair duel van Philadelphia.

1recap1

Los Angeles Clippers @ Philadelphia 76ers 107- 90
Doordat de Grammy-awards uitgereikt werden in Los Angeles speelden de Clippers de laatste acht wedstrijden uit. Gisteravond tegen en in Philadelphia was de laatste. Overigens zonder Chauncey Billups want die haakte na de warming-up geblesseerd af. “Lob City” had in de rust al een voorsprong van 23 punten, ze behielden de voorsprong en wonnen overtuigend met 107-90 in een wedstrijd die bol stond van de spectaculaire dunks.

Op voorhand was dit de wedstrijd tussen twee All-Star point-guards: Jrue Holiday en Chris Paul. Deze slag was aan CP3. Hij had met 21 punten, elf assists en vijf steals een betere wedstrijd dan Holiday, die net geen double-double haalde met tien punten en negen assists. Als geheel speelde Los Angeles zeer sterk, ze hadden met 58.7% hun hoogste schotpercentage van het seizoen. Blake Griffin en Crawford scoorden beide twintig punten, waarbij Griffin ook nog negen rebounds pakte en vijf assists gaf. Bij Philadelphia had Nick Young met 29 punten de meeste van de wedstrijd en dus ook van zijn team. Voor fans van de 76ers was er ook goed nieuws: Andrew Bynum vertelde dat hij deze maand nog zijn debuut voor Philadelphia hoopt te maken.

Brooklyn Nets @ Indiana Pacers 89-84 OT
De Brooklyn Nets zijn het een beetje kwijt, ze verloren zes van hun laatste negen wedstrijden. Grote kans dat de afwezigheid van Derron Williams, die nog altijd geblesseerd is aan zijn enkel, daar mee te maken heeft. Maar tegen de Pacers wist Brooklyn weer te winnen. Het had ook anders kunnen lopen: Met nog vier seconden op de klok en een 76-76 stand kreeg David West, die eerder in de wedstrijd naar de kleedkamer moest vanwege een oogblessure, de bal in handen. Ter hoogte van de vrijeworplijn miste hij de kans om de wedstrijd te beslissen. In overtime liepen Nets weg en haalden de overwinning binnen. Brook Lopez had 25 punten en acht rebounds. Reggie Evans had acht punten en maarliefst 22 rebounds. Bij Indiana scoorde George Hill met zijn 22 punten het meest. Met twaalf punten en tien rebounds had Roy Hibbert een double-double.

San Antonio Spurs @ Chicago Bulls 103-89

Zonder de afwezige Tony Parker, Tim Duncan en Manu Ginobili hebben de Spurs toch relatief gemakkelijk een overwinning behaald in en tegen Chicago. In het tweede kwart kwam San Antonio op voorsprong en daarna hebben ze niet meer achter gestaan. Ze hebben van de hun laatste veertien wedstrijden er dertien gewonnen. Kawhi Leonard had met elf uit achttien schoten 26 punten. Het meest uit zijn carrière. Bij de Bulls was Nate Robinson met twintig punten en zeven assists statistisch gezien het best. Joakim Noah speelde ondanks een kleine blessure en kwam tot zeven punten en vijftien rebounds.

Atlanta Hawks @ Dallas Mavericks 105-101

Na een sterk eerste kwart van Atlanta hadden ze een voorsprong van negen punten. Het leek een simpele avond te worden, maar Dallas kwam al voor de rust terug. Dirk Nowitzki leidde zijn team zowel in punten, 24, als in rebounds, 7. De geruchten gaan dat Atlanta Josh Smith wil traden omdat ze niet aan zijn contractseisen willen voldoen. Hij toonde in de wedstrijd tegen de Mavericks nog maar eens zijn waarde aan: 26 punten,  dertien rebounds en zes assists. Ook Al Horford had met 21 punten en tien rebounds een double-double.

Washington Wizards @ Milwaukee Bucks 102-90
Voorafgaande aan deze wedstrijd had Washington drie wedstrijden op rij gewonnen. Milwaukee had de laatste drie wedstrijden verloren.  Het was misschien daarom dat de Bucks uit de startblokken schoten en het eerste kwart 32 punten scoorde. Na het eerste kwart werd er niet meer zo makkelijk gescoord en daardoor konden de Wizards hun vierde winst op rij binnenhalen. Bradley Beal scoorde van de bank met 28 punten de meeste punten van de wedstrijd, maar ook van alle Washington-spelers dit seizoen.  Nene had 21 punten en dertien rebounds. Bij Milwaukee was Monta Ellis het meest productief: 24 punten, zeven rebounds en acht assists.

New Orleans Hornets @ Detroit Pistons 105-86
Een overwinning voor de Hornets die niet in de problemen is geweest. Net voor rust werd het verschil gemaakt en de Pistons waren niet bij machte om dat verschil terug te halen. Ryan Anderson toonde aan dat hij klaar is voor de All-Star Game three-point contest. Hij raakte vanaf de bank vijf uit negen achter de driepuntslijn. Totaal kwam hij tot 31 punten. Bij Detroit had Greg Monroe met zeventien punten en elf rebounds zijn zevende double-double op rij. Robin Lopez deed het nog één keer meer, want met 23 punten en tien rebounds had Lopez zijn achtste double-double op rij.

Minnesota Timberwolves @ Cleveland Cavaliers 100-92

Tot deze wedstrijd hadden de T-wolves acht uitwedstrijden op rij verloren. Die reeks kwam gisteravond tot een einde met de winst tegen de Cavs, die voor de tweede keer achtereen een thuiswedstrijd verloren. Voor de fans van Cleveland was het even schrikken toen ze Kyrie Irving geblesseerd af zagen haken nadat hij verkeerd neerkwam na een schot. Hij werd korte tijd behandeld, kwam terug en speelde als vanouds. All-Star Irving had twintig punten en zeven assists. Één punt meer, en daarmee de meeste van de wedstrijd, had Luke Ridnour van Minnesota. Nikola Pekovic had een double-double: Zestien punten en tien rebounds.

Boston Celtics @ Charlotte Bobcats 91-94
De Celtics hebben, nadat ze eergister tegen de Denver Nuggets een 3OT wedstrijd wonnen, er niet voor kunnen zorgen dat de wedstrijd tegen de Bobcats ook verlengd werd. Paul Pierce kreeg een moeilijke mogelijkheid om met een driepunter de wedstrijd te verlengen, maar hij miste. Toen vervolgens de rebound voor Boston was kreeg Bradley een open kans om wel te scoren. Ook hem lukte het niet. De reeks overwinningen sinds de blessure van Rajon Rondo blijft dus steken op zeven.
Doc Rivers zag dit ker een andere guard geblesseerd afhaken. Leandro Barbosa blesseerde zijn knie en kwam niet terug in de wedstrijd. Bij Charlotte was Byron Mullens de grote man, hij had 25 punten en achttien rebounds. Ook Kemba Walker had met achttien punten, zes assists en zes rebounds een goede wedstrijd. Bij Boston had Kevin Garnett zestien punten en dertien rebounds.