NBA: West nipt langs East in All-Star Game

Door

De All-Stars uit de Western Confernce hebben het jaarlijkse showduel tegen hun collega´s uit het oosten gewonnen. West hield in de slotfase, na een run van East, net genoeg over om voor het tweede jaar op rij de winst te pakken: 152-149. Kevin Durant was goed voor 36 punten, 6 rebounds, 3 assists en 3 steals. De 23-jarige sterspeler van Oklahoma City Thunder werd dan ook uitgeroepen tot MVP van het duel.

Kobe Bryant voegde 27 punten toe voor West en is nu de all-time topscorer in de All-Star Game. Hij passeerde Michael Jordan op de lijst en heeft nu 271 punten, acht meer dan MJ. Bryant liep overigens aan het begin van het derde kwart een gebroken neus op na een fout van Dwyane Wade.

Het leek lange tijd op een eenzijdige overwinning uit te draaien, met West op een voorsprong van twintig punten (9 minuten op de klok) en twaalf punten (4.42 op de klok), maar een comeback onder leiding van LeBron James en Carmelo Anthony bracht East terug tot één punt met 1.41 te spelen. Na een misser van Bryant had East de gelegenheid om via een fast-break voor het eerst in het duel op voorsprong te komen, maar Dwyane Wade kreeg een simpele pass van James niet onder controle en verloor de bal.

Met nog 16 seconden te gaan stond West twee punten voor, maar East had de bal. James passte naar Deron Williams, die de driepunter en de kans op de zege miste. East pakte echter de rebound, maar met nog twee seconden te spelen besloot James een slechte pass te geven in plaats van zelf voor de driepunter te gaan. Een turnover was het gevolg. East kreeg nog wel een kans omdat Griffin één van zijn vrije worpen miste, maar de driepunter van Wade in de buzzer had geen schijn van kans. James eindigde het duel met 36 punten (zes op acht driepunters), 6 rebounds en 7 assists, de ene dunk nog mooier dan de andere. Maar de liefhebbers en media zullen vooral napraten over die turnover.

Hier de samenvatting van de All-Star Game 2012:

Ook leuk om te lezen